Bitcoin miners ‘hodlen’ 1,82 miljoen BTC, hoogste punt in twee jaar

950 totale weergaven

Bitcoin (BTC) miners zijn erg positief over Bitcoin. Het blijkt dat ze met elkaar steeds meer BTC vasthouden. En dat getal staat nu op het hoogste van de afgelopen twee jaar.

Bitcoin hodlen

Iedere miner doet hard zijn best om het recht te verdienen om een block te mogen maken. Als vergoeding krijgen ze (om de beurt) de transactiekosten van alle betalingen in het block, maar ook een subsidie. Momenteel is die 6,25 BTC per block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En omdat de blockchain transparant is, kun je zien waar deze coinbase transactie, deze subsidie, naar toe gestuurd wordt. En dan kun je dus ook zien of deze verse Bitcoin direct weer wordt doorverkocht, of wordt bewaard.

Data analyse bedrijf Glassnode houdt deze informatie bij. Het blijkt dat de miners momenteel in totaal meer dan 1,82 miljoen BTC in handen hebben. En dit is het hoogste punt van de afgelopen twee jaar.

Bitcoin miners 'hodlen' 1,82 miljoen BTC, hoogste punt in twee jaar

Opwaartse trend

Ook is duidelijk te zien dat er een duidelijke opwaartse trend is ontstaan in september 2019. Er zijn drie mogelijke oorzaken voor deze toename:

Bitcoin miners 'hodlen' 1,82 miljoen BTC, hoogste punt in twee jaar

De miners verdienden in juli ook eens 7% meer dan de maand ervoor. Dit komt door de recente prijsstijgingen en ook de toename van de verhoogde transactiekosten.

Het zijn echter niet alleen de miners die hodlen. Het totaal aantal Bitcoin dat al een jaar niet is bewogen staat op 60%.

Het is een goed teken dat miners niet staan te springen om hun nieuwe BTC te verkopen of versturen. We zijn nog maar een half jaar na de beruchte halvering van de block subsidie, maar schijnbaar is de mining markt weer helemaal in balans gekomen.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining