Bitcoin mining fabrikant klaagt klant aan om $15 miljoen aan ‘schulden’

854 totale weergaven

In maart 2018 maakte een Chinees bedrijf publiekelijk bekend dat ze 500 miljoen yuan gingen investeren om 100.000 bitcoin mining units te kopen. Dat vertegenwoordigde een waarde van €72 miljoen.

Destijds was de bullmarkt net achter de rug en zakte de prijs langzaam aan in. In deze periode kwam er ook een onenigheid (en onduidelijkheid) rondom de getekende contracten en dat zorgde voor een interessante situatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

De investering van de miljoenen euro’s kwam bij Beijing Cailiang vandaan. Dit bedrijf ontwikkelt apps en is volledig in handen van het op de beurs van Shenzhen-genoteerde Wholeasy. In 2018 behaalden zij een te verwaarlozen winst.

Nu zit het bedrijf ook nog midden in een rechtszaak. Ze worden aangeklaagd wegens achterstallige betalingen (of: schulden) van $15 miljoen. Mogelijk komt er ook nog een strafzaak met de beschuldiging dat ze frauduleuze documenten openbaar hebben gezet.

Wholeasy maakte donderdag bekend dat de Chinese politie de strafzaak heeft geopend tegen bitcoin miner fabrikant Ebang. De dochteronderneming van Wholeasy diende deze klacht in omdat ze Ebang ervan verdenken verkoopfraude te hebben gepleegd.

Aan de ene kant hebben we dus Ebang, die claimt nog geld te moeten krijgen. Aan de andere kant is daar Cailiang, die naar eigen zeggen nog duizenden miners moeten ontvangen.

Ebang

Ebang is een van de grootste Bitcoin miner fabrikanten uit China. Naast Bitmain en Canaan Creative zijn zij de derde bekendste naam in de mining industrie.

Ebang ontkent het verhaal en kwam direct met bewijzen. Ze ondersteunden hun verweer met tientallen pagina’s aan contracten en leveringsbonnen. Ze gaven ook aan dat ze dit rapport al afzonderlijk had ingediend bij financiële toezichthouders in China.

Het gaat om een onbetaald bedrag van 100 miljoen yuan, ter waarde van $15 miljoen. Dit is een deel van het totale bedrag waarvoor de 100.000 stuks aan mining apparatuur zijn ingekocht.

Cailiang beweert dat ze maar 65.000 units hebben ontvangen en daarom niet het volledige bedrag over willen maken. De zaak kwam op 26 november voor en is nu in afwachting van de uitspraak van de rechter.

“Het rapport van Cailiang aan de politie is niets anders dan een poging om de boel te escaleren en de ​ rechtszaak te verstoren,” geeft Ebang aan in een verklaring.

Na het nieuws daalde de aandelenkoers van Wholeasy met acht procent op de Shenzhen Stock Exchange.

Bron: Coindesk