Nog steeds geen duidelijkheid over de 200.000 Bitcoin (BTC) op OKEx

887 totale weergaven

Het is alweer 12 dagen geleden dat de Bitcoin beurs OKEx moest stoppen met het verwerken van opnames. Op de ochtend van 16 oktober bevroor de exchange plotseling (uit overmacht) de withdrawals van het platform. Sindsdien is er eigenlijk niets veranderd.

Bitcoin beurs OKEx

De beurs kondigde destijds aan dat een van de eigenaren van de essentiële private key momenteel “samenwerkt met de politie” vanwege lopende onderzoeken. Het zou gaan om een persoonlijke kwestie. Maar hierdoor kan de private key van deze persoon niet gebruikt worden om opnames van Bitcoin en andere cryptovaluta te ondertekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gebeurde allemaal op een vrijdagochtend, alweer twaalf dagen geleden. Nu op 28 oktober is de situatie nog steeds ongewijzigd.

Wel kwam de beurs met WebSocket System Upgrade. Daarbij beweerd het personeel dat ze hun “uiterste best doen om de kwestie met de opnames zo snel mogelijk op te lossen.”

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Opnames vanaf OKEx zijn nog steeds gepauzeerd. De veiligheid van het geld van onze gebruikers is onze topprioriteit. Alle dit vermogen staat nog steeds veilig en is onaangetast. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het platform weer volledig functioneert.”[/penci_blockquote]

Mede omdat de Bitcoin van de gebruikers van de beurs vast staan maar er wél mee gehandeld kan worden, is er een premium ontstaan. Het handelspaar van BTC-USDT op OKEx staat een stuk hoger vergeleken met de spotprijs op andere beurzen.

Start peer-to-peer handel

Een aantal dagen geleden maakte de beurs bekend dat alle andere diensten gewoon door gaan. Met dus één uitzondering: het uitbetalen van geld. Zo hervatte het platform de peer-to-peer handel op 20 oktober. Voor deze dienst hoeven er namelijk geen cryptovaluta van het centrale platform af gehaald worden met tussenkomst van de beurs.

Er was speculatie dat dit peer-to-peer platform de reden was voor het onderzoek. Bekend is dat dit soort diensten populair zijn onder witwassers. Dat blijkt dus niet het geval.

Volgens Glassnode staat er momenteel rond de 200.000 Bitcoin (BTC) bij de beurs. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $2,8 miljard.

Sinds het nieuws van 12 dagen geleden is daar geen verandering in gekomen. Dit is met on-chain analyse allemaal in kaart gebracht.

Lokale autoriteiten meldden dat Xu Mingxing, ook wel bekend als Star Xu, het letterlijke sleutelfiguur is in deze zaak. Vergeet daarom nooit: je kunt zelf ook dit figuur zijn. “Not your keys, not your coins.”

Wil je napraten over alle nieuwtjes? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCOKEx