Bitcoin in Spaans parlement: 350 politici krijgen gratis BTC door campagne

890 totale weergaven

Bitcoin heeft er weer 350 hodlers bij. Het gaat om de leden van het lagerhuis van het Spaanse parlement. Door een campagne zijn ze allemaal eigenaar van een beetje Bitcoin (BTC).

Bitcoin in Spanje

Volgens berichtgeving van ABC, het op twee na grootste nationale dagblad van Spanje, zijn Tutellus en Blockchain Observatory hier verantwoordelijk voor. Ze hebben met een campagne Bitcoin uitgedeeld aan de politici. Ze willen de wetgevers van het land kennis laten maken met Bitcoin en blockchain in het algemeen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miguel Caballero, oprichter van het educatieplatform Tutellus legt deze actie iets verder uit:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Waarschijnlijk hebben veel van jullie al enige ervaring met het gebruik van cryptocurrency’s, maar we zouden graag willen dat degenen die nog niet bekend zijn met het nieuwe geld, de kans krijgen om er vertrouwd mee te raken.”[/penci_blockquote]

Hij voegt er aan toe: “Met komst van de digitale euro zijn wij van mening dat onze afgevaardigden, als vertegenwoordigers van de burgers, zich bewust moeten zijn van de voordelen en risico’s van cryptogeld.”

Daarmee doelt hij op de Central Bank Digital Currency waar de Europese Centrale Bank nu aan werkt.

Politieke fracties

Het plan van de beide organisaties was initieel om iedere parlementariër persoonlijk één ​​euro aan Bitcoin te sturen. Maar de e-mailadressen van al de 350 mensen waren niet publiek beschikbaar en dus stuurden ze de BTC ‘naar de e-mail adressen van de tien politieke fracties’.

Ze gebruikten hiervoor de Bluewallet. De ontvangers van de e-mail kunnen nu heel simpel de Bluewallet app downloaden en met deze wallet een QR-code scannen. Zo is het de politici heel makkelijk gemaakt om de gratis gekregen BTC te zien en te kunnen versturen.

Eerder deze week gebeurde in de Verenigde Staten nagenoeg hetzelfde. Daar was het de Chamber of Digital Commerce’s Political Action Committee (PAC) die lobbyt voor de Bitcoin industrie.

Het politiek actiecomité stortte $50 aan Bitcoin aan elk campagnefonds voor congresleden. Het blijft voor de Amerikaanse politici niet bij een beetje gratis bitcoin. Congresleden kunnen ook een online training volgen en een toolkit downloaden om aan de slag te gaan met bitcoin.

Wil je meepraten over dit soort nieuwtjes? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC