Bitcoin is nu te bewaren op pensioenrekening bij custodial van $13 miljard

Een partij die custodial oplossingen biedt en meer dan $13 miljard aan activa beheert, heeft een pensioenrekening gelanceerd die legacy, alternatieve en crypto activa (en dus Bitcoin) ondersteunen. Kingdom Trust, gevestigd in South Dakota, lanceert een ‘Choice’ account.

Het nieuws volgt op de acquisitie van Choice Holdings. Dit is een regeling voor pensioenen wat door CoinShare is ontwikkeld. De focus ligt hierbij op de digitale assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bewaren

Kingdom Trust beheert al meer dan 100.000 pensioenrekeningen en bewaart meer dan 20.000 activa, waaronder nu dus Bitcoin (BTC).

Om aanmeldingen te stimuleren, geeft Kingdom Trust $62,50 aan BTC weg aan de eerste 1.000 mensen die een Choice account aanvragen.

Tegenover Cointelegraph geeft Ryan Radloff, de oprichter van CoinShares en de CEO van Kingdom Trust, uitleg.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Ryan Radloff”]”Volgens onze schattingen zijn er 7,1 miljoen Amerikanen die Bitcoin bezitten, een pensioenrekening hebben, maar momenteel niet de mogelijkheid hebben om BTC op hun pensioenrekening te houden met hun andere activa.”[/penci_blockquote]

Digitale asset

Hij voegt hier aan toe: “Wat we doen, is dat we nu de mogelijkheid bieden om niet alleen Bitcoin te verhandelen, maar ook om digitale activa (of traditionele assets zoals uw aandelen en obligaties) vanaf één pensioen account te beheren.”

Radloff verklaart dat Choice is ontwikkeld omdat er een duidelijke wens was onder de burgers om de mogelijkheid te hebben om hun pensioenrekeningen te investeren in crypto assets. “Zodat mensen uit ‘de valstrik van de Fed’ kunnen komen.”

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het grootste deel van de community weet niet eens dat ze Bitcoin op hun pensioenaccount kunnen hodlen.”[/penci_blockquote]

Radloff vervolgt: “Op dit moment zitten de meeste pensioenrekeningen van deze Amerikanen bij een bank die hen vertelt dat Bitcoin te riskant is en hen tegelijkertijd dwingt om alleen aandelen of dergelijke fondsen te bezitten.”

Alternatief voor pensioen

Hij is het daar mee oneens, en dus wilde hij er iets aan doen. Nu heb je de keuze om Bitcoin, aandelen of obligaties in één rekening te hebben.

De connectie tussen Bitcoin en een pensioen is niet nieuw. In de Hup Bitcoin podcast sprak ondernemer Marc van der Chijs hier al over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Ik zou bitcoin zo lang mogelijk vast willen houden, totdat men het echt nodig heeft. Het is een alternatief voor ons pensioenstelsel op de lange termijn. Het hele financiële systeem staat op losse schroeven vanwege het ongebreideld bijdrukken van nieuw geld.[/penci_blockquote]

In een recente aflevering van dezelfde podcast sprak Willem Middelkoop hier ook nog over: “Ook Nederland heeft 600 ton aan goud op de balans, maar de DNB verbiedt pensioenfondsen om geld te steken in goud of bitcoin.”

Ben je een beginnende Bitcoiner? Stel dan vooral je vragen aan onze Telegram community!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC