Bitcoin (BTC) prijs dit weekend op laagste punt sinds eind mei

De Bitcoin (BTC) prijs bereikte dit weekend het laagste punt sinds 27 mei. Op de Bitstamp grafiek daalde de prijs zaterdagavond even naar $8.831. Momenteel staat de koers weer op $9.149 (+1,5%).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) prijs

Deze week was een week van twee gezichten. De openingskoers van maandag lag op $9.300 en maandagmiddag begon de koers te stijgen. De wekelijkse top lag op woensdag bij $9.680, steeds dichterbij de psychologische grens van $10.000.

Handelaren en beleggers kijken er naar uit om deze grens te beslechten. De enige keer dat het dit kwartaal gebeurde was op dinsdag 2 juni. Maar daarna volgde snel een correctie van de koers.

Ook deze week ging het vanaf woensdag snel bergafwaarts. Afgelopen zaterdag daalde de koers zelfs even onder de $8.900. Het was sinds 27 mei niet meer voorgekomen. Hiermee lijkt de $10.000 grens steeds verder weg.

In de onderstaande grafiek van Coinmarketcap is het tweeledige beeld goed zichtbaar.

Bitcoin (BTC) prijs dit weekend op laagste punt sinds eind mei

In de technische analyse van deze ochtend merkt analist Martijn Gijselaar op:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Al met al zien we de langverwachte dip, die uiteraard ook weer met een sisser af kan lopen. Mocht de prijs zich toch weer door $9.000 weten te drukken dan is de kans op een nieuwe consolidatie tussen $9.300 en $9.500 aannemelijk.

De vraag is dan: is dit slechts uitstel of blijft de dip uit? Maar zoals het er nu uit ziet, gaan we toch echt een dip maken. Om vervolgens de weg omhoog weer te kunnen voortzetten.[/penci_blockquote]

Marktsentiment

De Fear & Greed Index wijst ook op angst en terughoudendheid in de markt. De index van Alternative.me is één van de manieren om inzicht te krijgen in het sentiment op de markt.

Het is een reeks variabelen zoals koersschommelingen, handelsvolume, marktdominantie bitcoin en sociale factoren (Google Trends, sociale media, onderzoeken), die gebundeld zijn. De index heeft een schaal van 0 tot 100.

De index staat al een tijdje op ‘angst’, een teken dat beleggers zéér afwachtend zijn. Dat heeft een saaie markt tot gevolg zonder duidelijke richting.

Sinds 11 juni is deze onder de ’50’ gezakt. Afgelopen woensdag stond de index op ’50’, maar inmiddels is hij tien punten gezakt.

Bitcoin (BTC) prijs dit weekend op laagste punt sinds eind mei

Op 12 maart op Black Thursday dipte de prijs even naar $3.850 in zeer korte tijd. De daling lijkt te zijn veroorzaakt door onzekerheid op de financiële markten. Bitcoin vertoonde toen een zeer sterke correlatie met de aandelenmarkten.

Bitcoin is het afgelopen kwartaal wél grotendeels hersteld. Op 1 april dit jaar opende de koers met $6.437 en het ziet er vooralsnog naar uit dat de koers het kwartaal afsluit boven de $9.000. Een hoopvolle prestatie voor de rest van dit jaar.

Meer dan 0.1 BTC

Een van de gevolgen is dat beleggers hun Bitcoin vasthouden voor de langere termijn.

Marktonderzoeker Glassnode heeft – op basis van on-chain data – becijferd dat het aantal Bitcoin dat het aantal bitcoin adressen ruim de 3 miljoen stuks heeft gepasseerd.

Het laat een stijgende trend zien in Bitcoin bezit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...