Bitcoin (BTC) ‘rich list’ groeide afgelopen jaar 30%

1030 totale weergaven

De Bitcoin Rich List is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Het aantal adressen met minimaal 1000 BTC is enorm gestegen. Mogelijk laat dit zien dat er veel nieuwe investeerders met veel vermogen in de markt komen.

Bitcoin miljonairs

Sinds september 2018 is het aantal adressen met meer dan 1000 BTC met maar liefst 30% gestegen. Dit laat data van Coin Metrics zien. Zelfs als we adressen van exchanges buiten beschouwing laten, zien we dat er een flinke stijging is geweest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zoals hieronder te zien is, zijn de afgelopen 12 maanden erg interessant geweest. De influx van institutionele beleggers zou hier goed debet aan kunnen zijn.

Bron: Coindesk en Coin Metrics

Bitcoin (BTC) 'rich list' groeide afgelopen jaar 30%

Eind 2018 daalde de prijs van BTC ineens van $6.400 naar $3.100. Dit zou voor veel ervaren beleggers een reden kunnen zijn geweest om van de dip te profiteren.

Er zijn ook sceptici over deze statistiek. Een individu met 50.000 BTC kan er namelijk voor kiezen om deze munten te verdelen over vijftig wallets. Hiermee spreid hij zijn risico en is de custody van de cryptomunten beter geregeld. In deze gevallen geven de statistieken dus een vertekend beeld.

Ook exchanges hebben Bitcoin van miljoenen gebruikers in beheer die we nu in enkele wallets aflezen, namelijk de hot en cold wallets van de beurs. Het getal van de rich list is volgens criticasters dus niet representatief voor de echte situatie.

Het kan ook zo zijn dat de grote investeerders hun geld van exchanges af hebben gehaald omdat ze door hebben dat het daar niet veilig staat. Not you keys, not your coins.

Bitcoin adressen

Op moment van schrijven zijn er 2038 adressen met meer dan 1000 BTC. Dit is slechts 0,01% van alle adressen die er zijn aangemaakt. Dit is te lezen op BitInfoChart.

Bitcoin (BTC) 'rich list' groeide afgelopen jaar 30%

Nu groeit het aantal grote bitcoin adressen ongeveer net zo snel als in het begin van bitcoin. De prijs van de grootste cryptomunt is echter ook vele malen hoger dan in 2014, er is nu veel meer geld nodig om aan dit aantal bitcoin te komen.

BTC miljonairs

Eerder dit jaar bereikte we een andere opmerkelijke mijlpaal: Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit.

BitcoinEonomcs.io deelde vorige maand op twitter ook al een visual die laat zien hoe de verschillende beleggers om zijn gegaan met de all-time-high van 2017. Het laat zien wanneer de bitcoin adressen in waarde verminderden in de periode van de bear markt.

De prijsstijging in de bullmarkt van 2017 is afkomstig van retail investeerders die in de FOMO mee gingen. Deze onvervaren traders stapten relatief gezien ook later uit de markt.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCwhale