Bitcoin (BTC) Update: Gaat de prijs opnieuw richting de $12.000?

871 totale weergaven

Door CryptoCoinTalkDe Bitcoin (BTC) koers maakt het weer spannend: even de $12.000 grens breken en weer zo’n $1.000 dollar dalen.

Moeten we rekening houden met een correctie of is dat voorlopig voorbij? Lees de uitgebreide Bitcoin Update van CryptoCoinTalk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een daling is na een aantal mooie groene weken op Bitcoin niet perse slecht. Net als elke andere koers beweegt ook Bitcoin in golfbewegingen. Na een stijging volgt een daling en vice versa.

Dit soort dalingen bieden kansen om opnieuw lager in te stappen, dus zie het eerder als een kans dan als een bedreiging. We zijn tenslotte ontzettend bullish, puur kijkend naar macro perspectief.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek hebben we momenteel weerstand van de weerstandszone die op $11.540-$11.885 ligt. Dit is een zeer belangrijk level die we moeten breken om de weg omhoog te kunnen vervolgen.

We hebben op dit moment een resistance ondervonden op bitcoin die ligt bij de zone $11.885-$11.540. Dit is een major level en moeten we breken op de weekly om de uptrend te vervolgen.

Mocht dat niet gebeuren en gaan we hier en kanteling zien, dan is dat een mooie pullback voordat we de trend weer oppakken en verder omhooggaan.

Je zou voor een instap kunnen kijken tussen de $10.141 en de $10.510, maar dit is géén financieel advies.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de prijs opnieuw richting de $12.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat we licht aan het consolideren zijn. Het is belangrijk om op de daggrafiek boven de $10.376 te blijven om het short term bullish momentum te behouden.

Als we dat prijsgebied weten vast te houden, kunnen we opnieuw de belangrijke weerstandszone op $11.540-$11.885 gaan opzoeken en eventueel breken.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de prijs opnieuw richting de $12.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we een stukje verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek, zien we dat we een weerstand hebben gevormd rond de $12.000. Dit is de vorige high en zal nu dienen als weerstand.

Zojuist hebben we een beweging omlaag gezien richting de 100MA, dagelijkse steunzone én 4-uur-grafiek steunzone.

Verder hebben we de liquiditeit opgehaald met een wick naar beneden en kunnen we vanaf hier mogelijk een higher low gaan vormen. Dit zou zéér bullish zijn voor de trend.

Om de higher low te kunnen bevestigen, moeten we nu dus een nieuwe higher high gaan neerzetten. Op de 4-uur-grafiek is het belangrijk om de steun op $11.270 weten te behouden om op de korte termijn de uptrend te kunnen vervolgen.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de prijs opnieuw richting de $12.000?

‘Best positief beeld’

Kortom, het ziet er absoluut niet verkeerd uit. Veel mensen raakten gelijk al in paniek bij die daling van gisteren en eergisteren, maar vooralsnog ziet het er niet slecht uit.

Betekent overigens niet dat het bearish scenario al is uitgesloten. Er is op de hoge tijdsframes nog altijd genoeg ruimte om een diepere correctie te maken, dus houd daar wel rekening mee!

CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op deze link om ons telegram kanaal te joinen!