Bitcoin (BTC) Update: Koers consolideert, gaan we dippen of juist stijgen?

922 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 7 dagen ruim 2% ingeleverd. Gaan we verder dalen of is er sprake van een consolidatiefase? Lees de Update voor de meest actuele inzichten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het consolideren van de koers van Bitcoin boven $11.000 ziet het er naar uit dat er een sterke basis is opgebouwd.

Daardoor zien we daarbij de mogelijkheid om weer richting nieuwe hoogtes te stijgen. Echter laten charts verdeeldheid zien en kan het maar zo zijn dat de huidige weerstand wederom te sterk is.

Met mogelijkheden tot uitschieters aan beide kanten zitten we dus nog steeds in een spannende tijd. Het moment waarop een bull run begon, maar ook daar waar de koers terugviel naar $4.000.

Welke richting we op gaan is lastig te voorspellen. Maar bullish momentum is nog erg sterk en kan voor de uiteindelijke uitbraak omhoog zorgen.

Bitcoin (BTC) Update

Dat we op een sterke weerstand liggen rond $12.000 mag wel duidelijk zijn inmiddels. Dit is duidelijk terug te vinden op alle charts, en zorgt momenteel ook voor een wat onrustige consolidatie.

Met uitschieters omhoog alsmede omlaag. Waarbij bears en bulls beide te weinig kracht hebben op een echte uitbraak.

Bitcoin weekly chart 13 augustus 2020

Gekeken naar de weekly chart zien we wederom de sterke weerstand rond $12.000 en de moeite van het doorbreken van dit level. Echter zien we ook dat $11.000 een support level begint te worden en krachtig genoeg is om een val op te kunnen vangen.

Mocht dat level breken dan is er ook voldoende support tot $10.000 om daar boven te kunnen blijven.

Als we dan naar de candles en price action kijken ziet de huidige weekly candle er niet heel positief uit. Met een kans op reversal is een dergelijke daling dus niet uitgesloten. Gezien de historie van de koers kan dit verder zakken dan de $10.000.

Dat is echter nog niet aan de orde, en het is vooral afwachten hoe de prijs op een eventuele daling richting $10.000 gaat reageren.

Bitcoin daily chart 13 augustus 2020

Op de daily chart zien we dezelfde top waar de prijs momenteel niet verder op lijkt te komen. Maar daarbij ook wel genoeg support rond $11.000 om daar te blijven consolideren.

Maar tevens een grote kans op terugvallen richting $10.000. Mede door de sterke weerstand welke momenteel de koers drukt. Al zien we daar ook steeds hele sterke reacties op lichte dalingen.

Dippen of stijgen?

Het is dus nog niet zeker dat de koers gaat dippen en voldoende bullish volume zorgt voor een nieuwe push van de koers. Het breken van $12.000 zal de koers al snel op $14.000 brengen en wellicht meer.

Maar het uitblijven van een push kan een stevige dip veroorzaken, met kans op prijzen onder $10.000. Het is afwachten hoe de koers zich gaat ontwikkelen, afhankelijk van de bullish kracht momenteel.