Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg benzine voor de $13.500?

875 totale weergaven

Door CryptoTargets De Bitcoin koers begon deze week zeer bullish door het breken van de $12.000. Maar maandagochtend rond half 11 volgde een flinke koersdip, die snel daarna alweer is goedgemaakt.

Wat kunnen we de rest van de week verwachten? Je leest het in deze gloednieuwe Bitcoin update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen op de daggrafiek, want daar zien we namelijk een zogenaamd diamant patroon. Dat is een koerspatroon wat zich meestal vormt na een grote stijging, waarna de boven- en onderkanten samen met de doorgetrokken lijnen een diamant vormen.

Waar moeten we op letten bij zo’n patroon? We letten bij dit patroon op de breakout. De breakout kan aan de boven of onderkant van dit patroon plaatsvinden.

Aangezien we de Bitcoin prijs op de dag grafiek bekijken, willen we een sluiting onder of boven één van deze lijnen zien voordat we spreken van een breakout en kunnen kijken welke kant Bitcoin op beweegt.

Mocht de Bitcoin prijs sluiten aan de onderkant van dit patroon, dan kan de prijs terugzakken richting $10.500. Op dit level heeft Bitcoin op 1 juni en 13 februari een belangrijke weerstand gehad. Op dit punt kan Bitcoin dan dus support verwachten.

Weet Bitcoin aan de bovenkant uit het patroon te bewegen? Dan kan de prijs door gaan stoten richting de piek in juni 2019 op zo’n $13.600.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg benzine voor de $13.500?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we door de flashcrash van vanochtend 10:30 een bullish divergence in de RSI. De indicator RSI laat namelijk een HL (higher low) zien en de Bitcoin koers zelf een LL (lower low).

Dit kan betekenen dat de prijs op het punt staat om verder te stijgen op de korte termijn. Een belangrijk level om in de gaten te houden is $12.115. Hier maakte Bitcoin in de afgelopen week namelijk twee keer een belangrijke retrace.

Mocht Bitcoin nu wel over dit punt heen stijgen? Dan is dat erg bullish en zullen meer actieve investeerders instappen wat een verdere bullrun veroorzaakt.

Met een beetje geluk maakt Bitcoin dan gelijk een dagelijkse close boven het diamant patroon zodat we dus richting $13.600 kunnen stijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg benzine voor de $13.500?

Bitcoin (BTC) 15 minutengrafiek

Verder ingezoomd op de 15 minutengrafiek kunnen we zien dat Bitcoin in een channel beweegt. De stieren (bulls) willen de prijs nu richting de bovenkant hiervan laten bewegen waarop we eventueel een retrace kunnen krijgen.

De bovenkant van deze channel komt namelijk exact neer op de weerstand op $12.115 waar we het net over hebben gehad. De bovenkant van een channel en een voormalige weerstandslevel zijn samen een dubbele weerstand waardoor de kans dus groter is dat Bitcoin hier een retrace krijgt.

Een retrace richting de onderkant van deze channel zal dan aannemelijk zijn. Deze ligt op $11.650 en $11.700.

Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg benzine voor de $13.500?

‘Gap snel opgevuld’

Waarschijnlijk zal Bitcoin op korte termijn verder stijgen richting de bovenkant van de channel en het diamant patroon. Dit komt ook deels door de flashcrash van vanochtend, de kleine ‘gap’, die namelijk onder de koers lag op $11.675 is snel opgevuld.

Het is erg bullish wanneer we een onderliggende ‘gap’ snel vullen in een stijgende trend. Ook dit is weer een teken van een verdere stijging.

Met een beetje geluk maakt de koers vandaag nog een close boven het diamant patroon zodat we door kunnen stijgen richting $13.600.

CryptoTargets

Wil je actief mee traden in deze bullrun? Sluit je dan aan bij de trade groep van CryptoTargets en kopieer volledig automatisch dezelfde instapmomenten als die van ervaren crypto traders.

Niet zeker om te beginnen? Bekijk de resultaten van onze trades uit het verleden of lees alle informatie op onze homepagina.