Bitcoin (BTC) koers op $11.368, Litecoin en Cosmos opvallende dalers

Bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op $11.368, iets hoger dan 24 uur geleden. De altcoins leveren wat in dollarwaarde in: Litecoin (LTC) valt op met een min van 4,5%, net zoals Cosmos (ATOM) die 7,5% daalt het afgelopen etmaal.

Maandagavond Nederlandse tijd werd bekend dat de Amerikaanse toezichthouder SEC het besluit over de drie lopende bitcoin ETF aanvragen uitstelt. Dit lijkt weinig effect op de markt te hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers

De koers van bitcoin bewoog tussen de $11.300 en $11.440 blijkt uit cijfers van Coincap.io (zie onderstaande daggrafiek, red).

Bitcoin (BTC) koers op $11.368, Litecoin en Cosmos opvallende dalers

bron: Coincap.io

Kijken we naar de weekgrafiek, dan zien we dat bitcoin (BTC) veel weerstand ervaart onder het $12.000 level. Na de daling van zaterdagmiddag beweegt de koers vrijwel zijwaarts.

Bitcoin (BTC) koers op $11.368, Litecoin en Cosmos opvallende dalers

bron: Coincap.io

Cryptotwitter

Twitter geldt als een peilstok van het sentiment van de cryptomarkt. Een significant aantal analisten en traders hebben een zeer actief account op Twitter, waarbij zij hun analyses en meningen over de bitcoin koers delen.

Wij selecteren elke dag enkele analyses hiervan waarvan we denken dat deze relevant zijn om het huidige koersbeeld te duiden. En dat blijft soms een beetje koffiedik kijken…

Big Chonis ziet nog diverse weerstandszones onder de $12.000 voor BTC nadat de koers zaterdag uit de driehoek is gebroken.

Cryptonanook verwacht een opwaartse beweging, waarbij de koers stuit op weerstand bij $12.000/$12.100.

Nunya Bizniz maakt een onderscheid tussen snelle handelaren en langzame investeerders (‘hodlers’). Zodra er een gat ontstaat tussen twee groepen, heeft dat juist een positief effect op de koers.

De Canadese trader Kushman verwacht binnenkort een uitbraak naar boven op basis van de tijdframes die hij geanalyseerd heeft.

Zet in je agenda: om 12 uur vandaag komt analist en trader John van Meer van de Bitcoin Consultant met een uitgebreide, technische analyse van de BTC koers.

Altcoin: Chainlink (LINK)

Tenslotte brengt analist Josh Rager nog een altcoin onder de aandacht waarvan de activiteit op haar netwerk opvallend sterk toeneemt: Chainlink (LINK).

Chainlink fungeert als kritisch legoblokje tussen publieke blockchains zoals bitcoin en ethereum en gesloten systemen zoals Oracle en SAP.

En dat heeft voordelen. Zo krijgen bijvoorbeeld gedecentraliseerde applicaties (dApps) toegang tot data buiten de blockchain (‘off-chain’). Dat kan een Google Cloud zijn, maar ook een betaaldienst als Paypal of een bank.

Bronnen: Messari.io / Coincap.io

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...