Bitcoin (BTC) Update: koers uit belangrijk patroon, uitbraak naar $10.000?

795 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers bereikte vanmiddag een niveau van $9.350 en breekt uit een belangrijk patroon: de falling wedge. Is dit een signaal voor een verdere stijging naar $10.000?

Lees de Bitcoin Update van CryptoTargets?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Het is nog niet helemaal zeker, maar we kunnen alvast voorzichtig concluderen dat Bitcoin op technisch gebied deze week bullish is begonnen.

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we namelijk dat we een stijging maken boven het falling wedge patroon (twee vallende witte lijnen). Dat is een channel dat support en weerstand geeft aan beide kanten.

Nu we op weg zijn om uit deze channel te breken kan dat in de komende week een bullish stijging met zich mee brengen. Het is nog niet helemaal ‘zeker’, omdat we nog geen dagelijkse sluiting boven deze channel hebben gemaakt.

Op dezelfde foto kan je zien waarom Bitcoin zichzelf bullish wist te maken. Het heeft namelijk support gehad op de omhoog lopende groene supportlijn waarop Bitcoin al ruim 9 keer eerder support op heeft ondervonden.

Bitcoin (BTC) Update: koers uit belangrijk patroon, uitbraak naar $10.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek van Bitcoin kunnen we de lokale support – en weerstandlevels vinden. De eerstvolgende weerstand ligt op circa $9.440 gevolgd door de tweede weerstand op circa $9.650.

De onderliggende omhoog lopende supportlijn van de vorige foto ligt op $9.150, maar nét daaronder ligt ook nog een support level op circa $9.080.

Dit is de horizontale groene lijn van de tweede foto. Mocht Bitcoin dan toch geen dagelijkse close maken boven de channel, dan kunnen we een support verwachten op $9.080 om het vervolgens nog eens te gaan proberen.

Na de tweede weerstand op $9.650 ligt de volgende weerstand pas op $10.000. Een dagelijkse close boven de channel kan ons dus zomaar terug brengen naar de $10.000.

Bitcoin (BTC) Update: koers uit belangrijk patroon, uitbraak naar $10.000?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bullish is ook op de weekgrafiek dat de laatste volume bar (groene pijl) hoger is gesloten dan de een na laatste volume bar.

Uit het verleden zien we vaak dat er een (kleine) bullrun komt wanneer dit voorkomt.

Echter om bullish te blijven zal Bitcoin boven de $8.500 stand moeten houden, want nog steeds op de VPVR volume indicator zit er een enorm gat onder de $8.500.

Mochten we hier doorheen breken, dan liggen de volgende targets pas op $7.400.

Bitcoin (BTC) Update: koers uit belangrijk patroon, uitbraak naar $10.000?

‘Weerstand bij $9.440’

Op de korte termijn is Bitcoin bullish en kunnen we een stijging verwachten richting de eerstvolgende weerstand op $9.440.

Zodra dit volhoudt kan Bitcoin ook op de langere termijn meer bullish worden. Hiervoor wachten we dus op een dagelijkse close boven de falling wedge channel.

CryptoTargets

Trade door middel van één druk op de knop mee met ervaren Bitcoin handelaren. Automatisch traden is voor iedereen mogelijk!

Ontvang daarnaast gratis toegang tot de #1 Bitcoin trading Academy en leer alles over de cryptomarkt op het trading gebied.

Bekijk daarvoor de website van CryptoTargets.