Bitcoin (BTC) Update: ‘Koers moet week afsluiten boven $11.660’

821 totale weergaven

Door Het Crypto Huis Op moment van schrijven schommelt de Bitcoin (BTC) koers bij ~11.500 dollar (+1,6%). Zet de grootste cryptomunt deze koers voort?

Lees hieronder de Update met de belangrijkste scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin op het wekelijkse tijdframe heeft zich afgelopen weken sterk bewezen. Zoals in het artikel van vorige week is beschreven, was er het vermoeden en een kans aanwezig dat Bitcoin zijn eerste wekelijkse candlestick in het rood zou maken.

Ook op de STOCH indicator, op het wekelijkse tijdframe, is te zien dat wij behoorlijk hoog zitten en dat deze toe is aan afkoeling. Er heeft zich inmiddels ook een bearish cross plaatsgevonden op de STOCH indicator, wat zou kunnen betekenen dat wij een langere periode van afkoeling tegemoet gaan.

Wanneer Bitcoin ook dit weekend niet boven de $11.660 weet te sluiten, of zelfs dit weekend al onder zijn $11.000 weet te vallen, is het voor mij bevestigd dat wij een afkoelingsperiode in gaan.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet week afsluiten boven $11.660'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe toont Bitcoin ook zwakke signalen en heeft Bitcoin zijn EMA-21 (D) verloren, wat absoluut ook geen sterk en positief signaal is. Ook heeft Bitcoin op het dagelijkse tijdframe een nieuwe low gezet, wat wilt zeggen dat wij een nieuwe local low hebben.

Ook maakt BTC (tot nu toe) ‘Lower Highs’ wat een indicatie is dat Bitcoin zich op het dagelijkse tijdframe in een downtrend bevindt.

Een combinatie van de bearish divergentie en dat Bitcoin (BTC) op dit moment zelfs op het dagelijkse tijdframe ‘Lower Lows’ en ‘ Lower Highs’ maakt is het oppassen geblazen.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet week afsluiten boven $11.660'

Support levels (in USD)

Resistance levels (in USD)

Bitcoin dit weekend? (4 uur grafiek)

Bullish scenario:

Bitcoin bevindt zich op dit moment in een beslissende zone. Weet BTC de $11.500 te breken op een 4 uur sluiting, dan is een vervolg beweging naar de $11.700-$11.800 zeer waarschijnlijk dit weekend! Deze beweging zal er zo uit dan uit komen te zien:

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet week afsluiten boven $11.660'

Bearish scenario:

Op het 4 uur tijdframe vormen wij op dit moment een Hidden Bearish Divergentie. We maken op de RSI een ‘Higher High’ en op de prijsactie zien wij een ‘Lower High’.

In combinatie met het verliezen van de EMA-21 op het dagelijks tijdframe en het verliezen van het opwaartse trendkanaal kunnen wij vanaf hier verder naar beneden.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet week afsluiten boven $11.660'

Bearish of Bullish dit weekend?

Op dit moment bevindt Bitcoin zich in een range tussen de $11.100 en $11.500. Bij verlies van de $11.100 verwacht ik een verdere daling naar $10.800 of misschien zelfs de $10.550. Daar verwacht ik dan weer een flinke opkoping te zien.

Bij een uitbraak van de $11.500 verwacht ik dat Bitcoin gedurende het weekend een verder stijging zal voortzetten richting de $11.700-$11.800 zone.

Bitcoin (BTC) Update: 'Koers moet week afsluiten boven $11.660'

Ben jij nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Bekijk het scenario in deze video op het Youtube kanaal van Het Crypto Huis.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube.

Bekijk het premium en cursus aanbod via de website van Het Crypto Huis.

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.