Bitcoin cash stijgt met 50 procent in week tijd

1000 totale weergaven

Bitcoin cash kent een aardige rally nu het zich klaarmaakt om op 15 november wederom gesplitst te worden. Op die datum staat een zogeheten hard fork op de planning. De cryptomunt steeg met liefst 50 procent in een week tijd, waardoor het beter presteerde dan verschillende andere grote cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bullish sentiment

De fork van de originele bitcoin, die in augustus 2017 is ontstaan, koerst nu volgens CoinMarketCap rond de 630 dollar. Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie, steeg in diezelfde periode met slechts 3,5 procent, van 6.320 naar 6.545 dollar. Bitcoin lijkt vast te zitten in bepaalde tradingzone, waar het maar niet uit wil geraken. Echter neemt het 24-uurs volume nu eindelijk weer wat toe, waarmee het zelfs uitkomt op het hoogste niveau in 25 dagen tijd.

Andere grote crypto’s gekeken naar marktkapitalisatie stegen ook. De gehele altcoin markt, alle crypto’s exclusief bitcoin, steeg zelfs boven de grens van 100 miljard dollar. Tot nu toe leek die markt vast te zitten in een tradingrange tussen de 93 en 100 miljard dollar. Met huidige doorbreking van de 100 miljard mag het nu een steunzone heten, in plaats van weerstandszone.

Picolo

Ethereum, de op één na grootste cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie, steeg zo’n 11 procent in een periode van een week. Derde munt XRP, een munt die met ethereum herhaaldelijk strijdt om de tweede plaats op basis van marktkapitalisatie, kende een indrukwekkendere stijging van zo’n 20 procent in diezelfde periode.

Het deed dit na een koersdoelvoorspelling door de “onafhankelijke onderzoeksgroep” Picolo. In een rapport geschreven door slechts een man, ene Lennard Neo, werd een koersdoel gegeven van 1,75 dollar. Een bijzonder gegeven. Picolo heeft dan wel een overeenkomst gesloten met Binance, maar niet geheel duidelijk is hoe onafhankelijk Picolo is.

Aankomende hard fork

Bitcoin cash, dat vorig jaar zelf het levenslicht zag middels een hard fork, zal volgende week op 15 november wederom een fork kennen. Bitcoin ABC wil op die datum een aantal upgrades doorvoeren op de bestaande technologie van het platform. Bitcoin ABC wil echter de blokgrootte behouden op 32MB. nChain, een bedrijf gelinkt aan het controversieel figuur Craig Wright – die eerder aangaf Satoshi Nakamoto te zijn, wil de blokgrootte vergroten naar 128MB. Craig Wrigt wil met Bitcoin SV (BSV) dus een eigen versie uitbrengen welke beschikt over een grotere blokgrootte.

Met de naderende fork kopen beleggers bitcoin cash op, om zo de crypto BSV te kunnen ontvangen die door dit evenement mogelijk zal worden gecreëerd. Dat is echter geen gegeven. Bitcoin cash heeft al twee eerdere forks meegemaakt. Enkel wanneer er geen consensus kan worden bereikt met de miners zal er sprake zijn van de creatie van de nieuwe munt.

Bron: Trustnodes

Foto: Flickr / Marco Verch