Bitcoin daalt onder $59.000: Moeten investeerders zich zorgen maken?

1098 totale weergaven
Bitcoin

Bitcoin-investeerders zitten op hete kolen nu de cryptocurrency onder de $ 59.000 is gezakt. De koers bereikte een dieptepunt van $ 58.601,70 na een piek van $ 61.790 in de afgelopen 24 uur. Deze daling van 4,5% toont aan dat er sprake is van meer bearish activiteit, met de Fear Index voor Bitcoin op 30, wat duidt op een toenemende bezorgdheid onder investeerders.

Grote correctie voor Bitcoin

Bitcoin heeft in deze cyclus een nieuwe, aanzienlijke correctie ondergaan, de zesde in totaal. Deze recente daling was een van de snelste en scherpste tot nu toe, die 17 dagen duurde en bijna 20% van de waarde deed verdampen.

Prominente crypto-handelaar Daan Crypto Trades heeft deze snelle correctie benadrukt en vergeleken met soortgelijke gebeurtenissen in het verleden.

Vergelijkbare correcties

Daan wijst op twee andere correcties van vergelijkbare duur binnen deze cyclus. De eerste vond plaats gedurende 12 dagen na de verkoop van Bitcoin ETF’s, waarbij Bitcoin met 21% daalde en bijna $ 10.670 verloor.

Een andere correctie duurde 17 dagen en resulteerde in een daling van 19,9%, waarbij de prijs met $ 6191 daalde na het falen van SVB, een van de grootste banken op basis van activa.

Technische signalen voor herstel

Ondanks de onzekerheid zijn er technische indicatoren die wijzen op een mogelijk prijsherstel voor Bitcoin. Volgens analist Ali Martinez is de MVRV-Ratio van Bitcoin vier keer gedaald tot onder -8,40% sinds februari 2023.

Dit heeft elke keer aanzienlijke prijsstijgingen van 63%, 100%, 92% en 28% teweeggebracht.

Met BTC momenteel onder $ 60.000 en de MVRV-Ratio op -8,96%, ziet Ali dit als een veelbelovende koopmogelijkheid, met de verwachting van opwaartse bewegingen.

Daarnaast heeft de TD Sequential-indicator een koopsignaal afgegeven op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, wat een herstel voorspelt van één tot vier dagelijkse kaarsen.

Kortetermijnhouders

Crypto-analist Axel Adler heeft ook gewezen op de STH SOPR (Short-Term Holders’ Spent Output Profit Ratio), die onlangs net boven 1 stond op de 90-daagse voortschrijdende gemiddelde (90DMA). Historisch gezien neigt Bitcoin te corrigeren totdat deze metric onder 1 zakt, wat mogelijk een ommekeer signaleert ten gunste van bullish momentum.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

Voor investeerders is het belangrijk om deze technische signalen en historische gegevens in overweging te nemen bij het maken van beslissingen. Hoewel de recente daling zorgwekkend kan lijken, suggereren de technische indicatoren dat er kansen zijn voor prijsherstel.

Actiepunten voor Nederlanders

  • Onderzoek: Blijf goed geïnformeerd over marktontwikkelingen en technische analyses.
  • Strategische Investeringen: Overweeg om te investeren wanneer indicatoren wijzen op potentiële prijsstijgingen.
  • Risico Spreiden: Verspreid investeringen om risico’s te minimaliseren en wees voorbereid op volatiliteit.

De cryptomarkt is volatiel en onvoorspelbaar, maar met de juiste strategie en kennis kunnen investeerders profiteren van de schommelingen. Blijf alert, wees geduldig en investeer verstandig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...