Startup ontwikkelt link tussen Bitcoin (BTC) en smart contracts van Ethereum

Bitcoin en Ethereum zijn de twee meest bekende blockchains die er zijn. En toch is een connectie tussen beide chains tot dusver nog niet erg gangbaar. Verschillende bedrijven werken aan cross-chain oplossingen en er zijn verschillende startups die interoperabiliteit als speerpunten aanbieden. Toch lijken beide netwerken nog steeds ver uit elkaar te liggen.

Bitcoin als trigger voor Ethereum

Maar er wordt op de achtergrond hard doorontwikkeld. Blockade Games maakte op 31 juli bekend dat ze en brug tussen beide netwerken hebben gemaakt. En dan niet eventjes een atomic swap, maar het gaat veel verder dan dat. Het is nu mogelijk om met een transactie via het Lightning Netwerk (LN) van bitcoin een smart contract op ethereum te laten runnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De game-startup heeft dit bereikt op het Rinkeby testnet. Dit is het netwerk van ethereum, maar dan bedoeld voor allerlei experimenten. Het plan is om de code de komende weken door te zetten naar het mainnet.

Het uiteindelijke doel is om het LN te ondersteunen op Neon District. Dit is een game die op ethereum wordt gebouwd en nog vol in ontwikkeling is.

Unieke in-game items

De CEO van Blockade Games, Ben Heidorn, legt in een blogpost uit waarom deze ontwikkeling nodig is. Hij ziet dat zowel bitcoin als ethereum in de toekomst een belangrijke rol zullen blijven spelen. Ethereum zal volgens hem nog veel groter gaan worden met de ‘non-fungible assets’. Dit kun je zien als unieke collectors items en die in bijvoorbeeld games verzameld kunnen worden. Het houdt in dat zeldzame in-game onderdelen ook echt altijd zeldzaam zullen zijn en blijven.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Ben Heidorn”]Tegelijkertijd geloven we dat Bitcoin de toekomst van het geld is en dat veel van onze spelers het hebben willen gebruiken. We maken het mogelijk dat fans en gamers het bitcoin netwerk kunnen gebruiken terwijl ook blockchains als die van ethereum gebruikt kunnen blijven worden voor andere toepassingen.[/penci_blockquote]

Het gaat dus mogelijk zijn om met een betaling via het Lightning Netwerk een bepaalde actie op de ethereum blockchain te triggeren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Ben Heidorn”]Door het LN te integreren, maken we het mogelijk om instant betalingen in Bitcoin te accepteren en tegelijkertijd een reeks van evenementen/acties op een andere chain in gang te zetten. De assets die je uit de de Neon District koopt zullen dan direct in het Ethereum of Loom Network portomoneetje van de gamer terecht komen[/penci_blockquote]

De code is nog niet open-source met het publiek gedeeld. Heidorn geeft aan eerst 100% zeker te willen zijn dat alles veilig is, voordat mensen er gebruik van gaan maken.

Bron: Coindesk