atomic swap
Data en Analyse » Crypto 101: Atomic Swaps

Crypto 101: Atomic Swaps

Crypto 101 – Atomic swap, of atomic cross-chain trading, is een uitwisseling tussen twee verschillende cryptocurrency’s of twee verschillende blockchains. Zonder gebruik te maken van een ​​derde partij. Een relatief nieuw stuk technologie, atom-cross-chain trading, kan een revolutie teweeg brengen. De manier waarop gebruikers cryptocurrency transacties met elkaar uitvoeren kan radicaal veranderen.

Van 5 Bitcoin naar 100 Litecoin

Klaas heeft bijvoorbeeld 5 Bitcoin in zijn bezit maar in plaats daarvan wilt hij 100 Litecoin. Normaliter zou hij naar een exchange moeten gaan, of te wel een derde partij. Echter met atomic swap, als Bob 100 Litecoin bezit maar in plaats daarvan 5 Bitcoin wilt, dan kan Bob en Klaas een trade maken.

Om te voorkomen dat bijvoorbeeld Bob de 100 Litecoin accepteert maar zijn 5 Bitcoin niet verstuurt, maakt atomic swaps gebruik van zogenaamde hash time-locked contracten (HTLC’s).

  bitcoin meester  

Hash time-locked contracten

Hash time-locked contracten zorgen ervoor dat het atomic swap-proces volledig betrouwbaar is. Dit wordt gedaan door bepaalde eisen te stellen aan een transactie. HTLC’s eisen dat de ontvanger van een betaling bevestigt door vóór de deadline een cryptografisch betalingsbewijs te genereren.

Als dit niet het geval is, loopt de ontvanger het risico de aanspraak op de betaling te verliezen. De transactie zal worden terug gedraaid en de valuta aan de afzender teruggegeven.

Voor een ruil tussen Klaas en Bob moeten beiden hun transactie indienen bij hun blockchain, Klaas op het Bitcoin-blockchain en Bob op het Litecoin-blockchain.

Om ervoor te zorgen dat Klaas de 100 Litecoin die door Bob zijn verzonden, claimt, moet hij een nummer produceren dat alleen hij weet, dat gebruikt wordt om een ​​cryptografische hash te genereren.

Op dezelfde manier moet Bob, om de 5 bitcoin die door Klaas zijn verzonden, te claimen, ook hetzelfde nummer opgeven dat is gebruikt om de cryptografische hash te genereren.

Vereisten van de cryptocurrency

Hoe mooi deze technologie ook is, er zijn enkele fundamentele vereisten voor een cryptocurrency voordat deze met succes atomaire swaps kan ondersteunen. Een van die vereisten is de implementatie van het Lightning-netwerk.

Een hash-time-locked contract kan worden gezien als het koppelen van twee blockchains samen. Het lightning systeem worden gezien als een koppeling tussen de betalingskanalen. Dat wil zeggen, als Klaas en Bob met elkaar een transacties verrichten, moeten deze worden gekoppeld. Het lightning systeem maakt dat mogelijk.

Om een transactie tussen twee verschillende blockchains te laten plaatsvinden, is het bovendien noodzakelijk dat beide blockchains dezelfde cryptografische hash-functie, zoals SHA-256, gebruiken. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat het hash-time locked-contract correct werkt.

De maker van Litecoin, Charlie Lee, voltooide met succes een atomic swap. Dit deed hij door Litecoin te ruilen voor Bitcoin, Vertcoin en Decred.

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Bitcoin Journaal #8: Bitcoin, Lightning Network, DNB en Binance Amerika

Redactie

Bitcoin microbetalingen in de lift? Lightning Network groeit gestaag

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder