Bitcoin favoriet onder beleggers in Australië, memecoins winnen aan populariteit

1240 totale weergaven
Australië

Cryptobeurs Kraken meldt dat Australische beleggers de voorkeur geven aan het handelen in bitcoin. Maar nieuwere memecoins, waaronder Pepe en Dogwifhat, krijgen ook tractie onder Australische beleggers.

Bitcoin favoriet bij beleggers Australië

In een analyse op dinsdag van miljoenen Australische wallets op de beurs, zegt Kraken dat bitcoin de meest verhandelde coin is tussen mei 2023 en mei 2024. Bitcoin was goed voor ongeveer 27,07% van alle handelsvolumes in Australië in die periode, wat iets hoger is dan het wereldwijde gemiddelde van 26,46%.

Solana is het één na meest verhandelde crypto in Australië, goed voor 10,02% van het totale handelsvolume in die periode, vergeleken met 7,81% voor niet-Australische gebruikers. Ether kwam op de derde plaats en maakte ongeveer 9,66% van het Australische handelsvolume uit, vergeleken met 9,93% wereldwijd, volgens de analyse.

“De introductie van nieuwe handelsparen zoals SOL/AUD is een directe reactie op de vraag van onze Australische klanten,” zegt Jonathon Miller, algemeen directeur van Kraken Australië en de rest van de wereld. “Het is geweldig om het enthousiasme te zien dat Australiërs tonen voor nieuwe meme coins, die een leuk en steeds populairder onderdeel van het crypto-ecosysteem zijn. Australiërs zijn niet bang om van de gebaande paden af te wijken, een eigenschap die nuttig is bij het navigeren door deze steeds veranderende activaklasse.”

Het rapport vond ook dat Australische beleggers meer geneigd zijn om nieuwere memecoins te bezitten, waaronder Pepe, Wif en Bonk, in plaats van andere gevestigde memecoins zoals Doge.

Ongeveer 2,65% van de gebruikers in Australië bezit Pepe, bijna het dubbele van het wereldwijde gemiddelde van 1,49%, terwijl ongeveer 1,58% van de Australische investeerders Wif bezit, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 0,45%, aldus het rapport.

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...