CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

432 totale weergaven

Patrick Byrne, voormalig CEO van Overstock.com, heeft zijn volledige aandelenpakket verkocht in het bedrijf dat hij heeft opgericht. Zijn plan is om de $90 miljoen opbrengst te investeren in goud, zilver en bitcoin (BTC).

Aandelen ingeruild voor bitcoin

Byrne blijkt afgelopen week bijna 5 miljoen aandelen te hebben verkocht ter waarde van zo’n $90 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De verkoop startte maandag, nadat de aandelen Overstock.com op vrijdag 13 september waren gestegen tot het hoogste punt in één jaar tijd.

Vervolgens kelderden de aandelen in het bedrijf van zo’n $29,30 tot iets minder dan $25 op één dag.

Maandag ging er nog eens een groot deel van de koers af. Tot dusver staat het aandeel bijna 50% lager dan dat hoogste punt vrijdag 13 september.

Woensdag zette Byrne een blog post online met de titel “A Message to My Former Colleagues at Overstock”. Een absolute must read in mijn ogen.

Daarin maakt hij duidelijk dat hij de opbrengst van zijn verkoop voor vrijdag 20 september inzet op anticyclische activa als goud, zilver en twee verschillende cryptovaluta. Nogal een statement van de 56-jarige zakenman.

Byrne gaf daarnaast aan bereid te zijn om indien nodig een kapitaalinjectie te verstrekken aan Overstock.com door aandelen terug te kopen, wanneer en als dat wettelijk wordt toegestaan.

'Deep State'

Byrne nam vorige maand ontslag als CEO van Overstock nadat duidelijk werd dat zijn aanwezigheid en betrokkenheid bij Overstock het bedrijf schaadde.

Byrne gaf toe een relatie te hebben gehad met een Russische spionne, maar liet zelf weten dat de Amerikaanse "Deep State" achter hem aan zat.

Met beide beslissingen, zowel het opstappen als CEO als de verkoop van de aandelen, maakt hij in zijn laatste blogpost duidelijk dat hij op die wijze de toekomst van Overstock veilig wil stellen.

Al eerder, in de jaren 2000, verzette hij zich tegen een persoon die hij de “Sith Lord” noemde, een niet nader genoemd Wall Street meesterbrein, waarvan Byrne van mening was dat hij een complot aan het smeden was tegen Overstock.com, om het aandeel te laten kelderen.

Vorige maand kwam hij met een blogpost genaamd “Overstock.com C.E.O. Comments on Deep State, Withholds Further Comment.”

Daarin gaf hij aan de F.B.I. te hebben geholpen met het welbekende Clinton-onderzoek en het Rusland-onderzoek.

Die onderzoeken bleken volgens hem achteraf minder over wetshandhaving te gaan dan hij dacht, maar meer over politieke spionage tegen Hillary Clinton en Donald Trump.

Warren Buffett

Hoewel de verklaring haar niet direct vermeldde, verwees het naar wat hij beschreef als een romantische verhouding met de Russische Butina.

Zij zit een 18 maanden gevangenisstraf uit na beschuldigingen van spionage. Zij pleitte uiteindelijk schuldig aan een minder zware aanklacht. Die verhouding heeft hij tevens gemeld bij de F.B.I.

Byrne gaf aan de verklaring te hebben vrijgegeven omdat hij zich realiseerde dat iemand zijn betrokkenheid in het federale onderzoek aan het licht zou brengen als hij het niet zelf openbaarde.

Rabbijn Omaha

Die beslissing maakte hij na een gesprek met naar eigen zeggen zijn "rabbijn Omaha".

Een verwijzing naar niemand minder dan meesterbelegger Warren Buffett. Met de miljoenen aankoop van goud, zilver en crypto door Byrne dat wellicht ook Warren Buffett nu wat dollars in crypto heeft gestoken?

In dit interview met Fox News precies een maand geleden legt Patrick Byrne uit waarom hij niet langer CEO van Overstock.com is.

Interview Money2020

Wij spraken Byrne vorig jaar nog, tijdens het Money2020 evenement in juni 2018 in Amsterdam.

Bronnen: New York Times, Bloomberg, Deep Capture, CNN

Foto: Flickr / Crypto360

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptogoud