Bitcoin Journaal: Heeft het Coronavirus effect op de prijs van BTC?

333 totale weergaven

In dit Bitcoin Journaal nemen we het laatste bitcoin nieuws van de afgelopen week weer met je door. Er gebeurde weer een hoop. We bespreken een aantal belangrijke onderwerpen, waaronder het effect van de uitbraak van het Coronavirus op de bitcoin prijs. Of vooral: is dat effect er wel?

Bitcoin transacties op de satoshi afgerekend

Steeds meer transacties op het netwerk van bitcoin (BTC) gebruiken meer decimalen achter de komma. Transacties die tot de laatste satoshi worden ingevuld zijn 70% van het totaal aantal transacties. Dit zorgt er volgens BitMEX Research voor dat bitcoin nog ver verwijderd is van de status van rekeneenheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bezitters

Het aantal entiteiten dat Bitcoin heeft is de afgelopen jaren enorm gestegen. Statistieken van Glassnode laten zien dat er in dit jaar 28 miljoen partijen zijn die BTC in beheer hebben. Lees hier het artikel.

Zwitsers dorp: belasting aftikken met bitcoin

In het dorp Zermatt in Zwitserland kun je je gemeentelijke belastingen afrekenen met bitcoin. Het is na Zug de tweede stad in de bergstaat die cryptovaluta accepteert als betaalmiddel. Zermatt is een dorp (ca. 6.000 inwoners) in het zuiden van het land en bekend om de iconische Matterhorn bergtop.

Het gemeentebestuur van het skioord is een samenwerking aangegaan met Bitcoin Suisse, een bekende bitcoin custodian in het land. Per 28 januari 2020 is bitcoin daar nu als betaalmiddel geaccepteerd. Zowel voor het afrekenen van belastingen en het doen van een betaling in een winkel.

Zermatt gaat echter geen bitcoin sparen, want Bitcoin Suisse zet de ontvangen bitcoin direct voor ze om in Zwitserse frank.

Andrew Yang: 'Bitcoin is niet te stoppen'

De Democratische kandidaat voor de Amerikaanse voorverkiezingen Andrew Yang deelde hij zijn standpunten over de regulering van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Volgens hem moet het land met duidelijke regels voor de nieuwe assetklasse komen. Ook is hij van mening dat regulering de burger er niet van zal weerhouden om Bitcoin te kopen.

Yang is kandidaat voor de voorverkiezingen van de Democratische, die tussen februari en juni 2020 plaatsvinden. Op 3 november 2020 gaan de Amerikanen een president kiezen.

Anchor

YouTube

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...