Mede-oprichter Bitcoin miner Layer1 sleept compagnon de rechtszaal in

927 totale weergaven

Het Amerikaanse Layer1 Technologies is het middelpunt van een rechtszaak. Een mede-oprichter beweert dat hij miljoenen dollars heeft geïnvesteerd waarna vervolgens uit het Bitcoin mining bedrijf is gezet.

Rechtszaak

De aanklacht is ingediend bij de rechtbank van westelijke district van Texas Pecos Division. De eiser, Jakov Dolic, stelt dat hij samen met zijn CEO Alexander Liegl het Bitcoin mining Layer1 oprichtte. Hij ontwikkelde onder andere een systeem voor de koeling van het datacenter. Het bedrijf gebruikt goedkope windenergie uit Texas voor het minen van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dolic is van Duitse komaf en woont nu in Zwitserland woont. Hij beweert dat Liegl “ten onrechte beloofde” dat ze $50 miljoen zouden kunnen ophalen van investeerders voor hun mining farm.

Deze investeringen is echter nooit volledig binnen gehaald, volgens de aanklacht. Dolic beweert dat hij $16,24 miljoen van zijn eigen middelen heeft moeten uitgegeven om een ​​een bedrijf genaamd Hodl Ranch te kopen. Daarbij tikte hij ook nog even $3,5 miljoen af voor de stroomvoorziening.

Investeringen in Bitcoin miners

Dolic beweert dat hij met Liegl de afspraak had gemaakt dat Layer1 dit geld hem weer zou terugbetalen. Hij claimt echter dat hij hier nooit iets van deze investering heeft terug gezien. Intussen zou Liegl de legal titles van het bedrijf hebben aangepast, waardoor hij geen voet heeft om op te staan.

Ook beschuldigt de gedupeerde Liegl er van dat hij investeringen in het bedrijf heeft verkwanseld. Liegl reageert tegenover CoinDesk op alle aantijgingen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De klacht is van geen waarde en bevat een aantal aspecten die aantoonbaar en categorisch onjuist zijn. Het bedrijf zal snel reageren om de juridische sancties te onderzoeken.”[/penci_blockquote]

Layer1 is geen kleine partij in de mining industrie, en dus is het niet raar dat Dolic zijn gelijk probeert te halen. Het Bitcoin bedrijf werkt vanuit Californië en heeft onder andere investeringen ontvangen van Peter Thiel, de mede-oprichter van PayPal.

Het is overigens niet de eerste keer dat Layer1 de rechtszaal in moet. In augustus werden ze nog beschuldigd van inbreuk op een patent over gepatenteerde technologie voor flexibel stroomverbruik op de mining locatie.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining