Bitcoin (BTC) mining bedrijven zoeken vernieuwing in AI-chips

859 totale weergaven

Fabrikanten van Bitcoin mining rigs zien op de lange termijn toekomst in de ontwikkeling van AI chips. Dat is de conclusie uit het onderzoek van TokenInsight, waarbij onder meer Bitmain, Ebang en Canaan ondervraagd zijn.

Bitcoin (BTC) mining

Het produceren van mining rigs is een markt met veel concurrentie. Je kunt wel stellen dat er een wapenwedloop gaande is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een deel van hun inkomsten reserveren ze voor research & development. Fabrikanten zijn er alles aan gelegen om te innoveren met chiptechnologie.

Marktleider Bitmain heeft alleen over het eerste kwartaal van 2020 al circa 300 miljoen dollar omgezet. Niettemin zijn de winstmarges wat aan het afnemen.

Na de bitcoin halvening in mei was het minder aantrekkelijk om oude machines aan te zetten. Dat zette direct een streep door een deel van de omzet. Bovendien richten nieuwe spelers zoals WhatsMiner zich ook op andere (De-Fi) cryptocurrency’s, die niet afhankelijk zijn van pools.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De structuur van mining doordat de inkomsten stabiel, voorspelbaar zijn, maar de winsten minder hoog.'[/penci_blockquote]

Kunstmatige intelligentie (AI)

In het rapport komt naar voren dat de productie van kunstmatige intelligentie chips een kleine stap is voor deze fabrikanten. Ze hebben de technologische knowhow en het werkkapitaal om deze gespecialiseerde chips te maken.

AI chips zijn kleine computertjes die miljoenen berekeningen per seconde kunnen verwerken om software te draaien.

Volgens de onderzoekers is er overlap op het gebied van ontwerp en het maakproces en zijn AI chips breed toepasbaar.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De productie van deze chips kan een nieuw slagveld voor deze fabrikanten betekenen’. [/penci_blockquote]

Al in 2018 sprong Bitmain op de AI-trein. De firma bracht de Sophon uit, een AI chip die miljoenen berekeningen per seconde kan uitvoeren. Daarmee begaf de Chinese firma zich in dezelfde arena als Nvidia en AMD.

Nu in 2020 krijgt Bitmain navolging van zijn concurrenten Ebang en Canaan.

Lees meer over:
AIBitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...