Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard aan verkoopvolume

2242 totale weergaven

Bitcoin staat op de vierde plaats in het totale verkoopvolume van NFT’s, na Ethereum, Solana en Ronin. Hoewel de verkopen op de NFT-markt in mei met 54% kromp, bereikten digitale verzamelobjecten op bitcoin een nieuwe mijlpaal.

Bitcoin NFT’s

Dat blijft uit cijfers van NFT-datatracker CryptoSlam. De gegevens combineerden de NFT-verkopen, die $3,97 miljard bedroegen, en de zogenaamde wash sales, die $82 miljoen bedroegen. Wash sales zijn transacties waarbij in dit geval een NFT is verkocht om het vervolgens binnen korte termijn terug te kopen. Het doel van dergelijke transacties is vaak om verliezen te realiseren voor belastingvoordelen, maar je houdt exposure aan de asset.

In de afgelopen 30 dagen noteerden NFT’s op het bitcoinetwerk een verkoopvolume van $171 miljoen, waarmee ze de toppositie innamen qua verkoopvolume per blockchain. Het netwerk werd gevolgd door Ethereum, dat $159 miljoen had, en Solana, dat de afgelopen maand $90 miljoen noteerde.

Hoewel Bitcoin-gebaseerde NFT’s de grafieken aanvoeren in 30-daagse volumes, is het netwerk slechts de vierde grootste blockchain in verkopen. Het volgt de Ronin-blockchain, die de derde plaats inneemt met $4,2 miljard aan totale verkopen.

Solana-gebaseerde NFT’s staan op de tweede plaats, met een record van $5,5 miljard aan totale verkopen. Ondertussen behoudt het Ethereum-netwerk de toppositie voor NFT-verkopen, met maar liefst $43,8 miljard aan geregistreerde verkopen.

De bredere NFT-markt zag in mei ook lagere verkoopvolumes. Op 31 mei toonde CryptoSlam een daling van 54% in het maandelijkse verkoopvolume van NFT’s in vergelijking met april. In april zagen NFT’s meer dan $1 miljard aan verkopen, terwijl mei een volume van $624 miljoen noteerde.

De daling in verkoopvolume trof ook op Bitcoin gebaseerde verzamelobjecten. De gegevens toonden aan dat op Bitcoin gebaseerde NFT’s in mei een daling van 68% in verkopen ervoeren.

Bitcoin-transactiewaarde bereikt jaarlijks hoogtepunt

Naast het record van Bitcoin NFT’s voor verkoop, zag het netwerk ook een nieuw record in transactiewaarde. Op 28 mei bereikten Bitcoin-transacties een geschatte waarde van meer dan $25 miljard, het hoogste in het afgelopen jaar.

Bitcoin-verkenner Blockchain.com toonde aan dat Bitcoin-houders op 28 mei ongeveer 367.000 BTC op de blockchain verplaatsten. Destijds schommelde de prijs van Bitcoin rond de $69.000, waardoor de transacties een waarde van $25,5 miljard hadden.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...