Bitcoin schiet 400 dollar omhoog in 20 minuten, koers stabiliseert rond 6.700 dollar

Bitcoin is afgelopen nacht met 400 dollar omhoog geschoten in slechts 20 minuten. De prijs schoot door 6.800 dollar, door analisten altijd gezien als een kritisch punt. Op moment van schrijven schommelt de prijs rond de 6.700 dollar.

Koers bitcoin

Bitcoin bereikt hiermee het hoogste punt sinds de afgelopen twee weken. Mogelijk dat beleggers voorsorteren op een bitcoin indexfonds. Deze donderdag doet de Amerikaanse beursautoriteit SEC uitspraak over een indexfonds, vorig jaar ingediend door broker ProShares. Marktvolgers achten de kans klein dat deze aanvraag wordt goedgekeurd door de SEC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SEC en indexfondsen

De totale markt wist te profiteren van de ‘jump’ van bitcoin. Op moment van schrijven is de totale ‘market cap’ 217 miljard dollar. Het hoogste punt lag op 5 mei, toen er 464 miljard dollar aan kapitaal in de markt zat. Op het absolute hoogtepunt, op 7 januari 2018, was de markt 827 miljard dollar waard. Veel beleggingen van particuliere beleggers zijn dit jaar verdampt. De vraag is of de markt dit jaar voldoende herstelt om deze verliezen goed te maken. Marktvolgers geloven niet dat de SEC dit jaar de aanvragen van CBOE goedkeurt. Uitstel of afkeuring kan leiden tot een downtrend in de markt. Wordt de aanvraag wél goedgekeurd, dan leidt het tot meer liquiditeit en handel van de bitcoin, wat de koers omhoog kán duwen.

Bitcoin schiet 400 dollar omhoog in 20 minuten, koers stabiliseert rond 6.700 dollar

6.700 dollar belangrijk niveau

Wat verwachten analisten op de korte termijn van bitcoin? De analist van Ethereum World News ziet signalen dat meer kopers in de rij staan om de koers naar 6.900 dollar te brengen. Tegelijkertijd laat de RSI-indicator zien dat het koopvolume opdroogt.

FXStreet zag dat diverse weerstanden gebroken zijn de afgelopen nacht. Volgens hen is het sentiment meer “bearish”, maar ziet de koers er nog goed uit. Zodra de koers boven de 6.700 dollar, blijft bitcoin in goed vaarwater en kunnen meer kopers instappen.

Stellar

Ook de overige munten uit de top 10 wisten de afgelopen 24 uur te profiteren van de plotselinge groei:

Lees eerdere edities van Crypto Inside de top 5

Bronnen: Coinmarketcap, Ethereum World News, FXStreet

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico. De auteur van dit artikel heeft een bescheiden portfolio met cryptovaluta, waaronder bitcoin.

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCStellar

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...