Dit beleggingsfonds kocht de afgelopen maanden 60.762 Bitcoin (BTC)

862 totale weergaven

Een Redditor heeft onlangs de activiteit rondom de Bitcoin Trust van Grayscale geanalyseerd. Hij ontdekte dat de de investeringsmaatschappij in de afgelopen 100 dagen meer dan 60.000 BTC heeft verzameld in haar Bitcoin Trust (GBTC).

Met een Bitcoin prijs van ongeveer $9.500 betekent dit dat het bedrijf in minder dan vier maanden $0,5 miljard heeft aangetrokken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Trust

Met GBTC biedt Grayscale de optie om aandelen te kopen die rechtstreeks gekoppeld zijn aan de waarde van bitcoin. Dit is het eerste financiële product die op deze manier werkt.

Deze optie biedt grotere institutionele beleggers de mogelijkheid om te speculeren op de prijs van BTC zonder het zelf te bezitten. Moeite met het opslaan en veilig houden van je BTC is voor deze investeerders dus geen issue (meer).

Volgens de cijfers uit de analysetabel was het totale aantal Bitcoin in de GBTC op 17 mei 2020 ongeveer 343.954. Dit getal liep is sinds 100 dagen geleden dus weer enorm toegenomen. In februari lag dit nog op ~680.000.

Hierdoor is ook te stellen dat het bedrijf 66% van het aantal Bitcoin dat de afgelopen 100 dagen nieuw op de markt is gekomen heeft opgekocht.

Dit beleggingsfonds kocht de afgelopen maanden 60.762 Bitcoin (BTC)

Grayscale biedt veilige toegang tot de asset class van digitale valuta. De beleggers die investeren leggen daarbij hun vertrouwen neer bij het bedrijf om goed met de BTC om te gaan. De Bitcoin op het adres van Grayscale is nu gestegen van $2,77 miljard naar $3,37 miljard.

Groot geld komt naar de markt

De grootschalige accumulatie van BTC bij Grayscale is een aanwijzing dat meer investeerders bereid zijn te investeren in de volatiele cryptomarkt. Het risico dat ze hu private key kunnen verliezen of kwijtraken is met deze constructie ook ingedekt.

Dit was voor Tuur Demeester ook een reden om een parabolische groei van Bitcoin te voorspellen. Hij denkt dat de prijs van BTC naar de $50.000 gaat omdat ander soort geld in gaat stappen.

Deze theorie sluit ook aan bij het Stock to Flow Cross Asset model van PlanB. Dit S2FX model schat de waarde van BTC vóór eind 2024 in op $288.000.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat om mee te praten over de nieuwtjes!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGrayscale
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd