Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

In deze update bekijken we met de markt van de Bitcoin en de altcoins. Verder hebben we enkele tweets uit de cryptospace verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin (BTC) en altcoins

Op moment van schrijven is Bitcoin te verhandelen voor $10.340. Dat is zo’n 2,5% hoger dan gisteren rond hetzelfde tijdstip. De prijs van BTC is de afgelopen dagen erg onrustig. We zien veel kleine spikes en over het algemeen neemt het volume af. De dominantie van de grootste cryptomunt staat op 68,00%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, 'realized cap' bereikt nieuw record van $100 miljard

Bij de altcoins is er door deze onrustige Bitcoin ook geen pijl op te trekken. Waar Ethereum Classic en IOTA beide 4,59% stijgen, zijn er verder nauwelijks munten te noemen die in BTC waarde omhoog zijn gegaan. Holochain (-11,11%), Zilliqa (-9,20%) en VeChain (-8,16%) zijn enkele grote namen die in sats veel zijn gedaald.

Cryptotwitter

We beginnen de cryptotwitter met Murad Mahmudov. De voormalig analist van Goldman Sachs reageert op een veel gedeelde tweet waarin de ‘weekly MACD’ een bear cross maakt. In dit plaatje lijkt BTC een downtrend in te gaan. Daarmee zou Bitcoin de befaamde ‘echo bubbel’ in gaan.

Maar wat betreft Mahmydov is dat dus onzin. Hij ontkracht dit verhaal door een grafiek te laten zien waarin deze cross van de afgelopen jaren op een rijtje zijn gezet. Het is juist een indicator dat de markt zijn (voorlopige) dieptepunt heeft bereikt. Hij ziet juist een nieuwe bullmarkt voor de deur staan.

Nic Carter deel een leuke grafiek van de marktkapitalisatie van Bitcoin. Hij is al langere tijd fan van een cap, die je niet op websites als coinmarketcap ziet. Dit is de ‘realized cap’ en dat houdt in dat de supply van de munt is aangepast naar een reëel getal. Zo zijn wallets met dust uit het totaal gefilterd en worden de BTC van Satoshi niet meegerekend in het totaal dat er op de markt is.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Nic Carter”]Realized cap roughly measures the average cost basis of Bitcoin holders. It takes into account the price at which a given coin last changed hands (rather than treating them uniformly, as market cap does)[/penci_blockquote]

Maar nu dan het nieuws: de markt kapitalisatie heeft de $100 miljard gehaald. Dit is een nieuw record! Ben je geinteresseerd in deze materie? Lees dan onze eerdere update over deze cap.

Tot slot komt CZ met een interessante grafiek. Als je met het #stackingsats voor elkaar krijgt om 1 hele BTC in bezit te krijgen, dan zit je voor de komende jaren wel snor. Je zou dan behoren bij de 3 rijkste personen uit een groep van 1000 mensen uit de wereld.

Hij berekende dit door de supply van Bitcoin (BTC) te vergelijken met de 7 miljard inwoners van onze aardkloot. Op dit moment hebben we het natuurlijk over het bezit in Bitcoins en niet over de waarde in USD. Maar toch … een hodler behoort tot de elite!