BitMEX en Bain steken $3 miljoen in Indiase bitcoin beurs, volgt Tim Draper?

Bain Capital Ventures, Polychain Capital en de HDR Group (moederbedrijf BitMEX) steken drie miljoen dollar in de Indiase bitcoin exchange CoinDCX. Ook de Amerikaanse durfinvesteerder Tim Draper speurt de markt af op zoek naar koopjes.

Bitcoin en India

Het gaat om een zogenaamde Series A financieringsronde, bedoeld om sneller te kunnen groeien. Onder meer Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van de HDR Group licht toe in het persbericht:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De recente ontwikkelingen op het gebied van wet - en regelgeving in India zijn weer bemoedigend. We verwachten dat de innovatie én de adoptie van cryptovaluta snel toeneemt in het land'. [/penci_blockquote]

Begin deze maand heeft het Hooggerechtshof besloten dat een circulaire van de centrale bank om transacties met cryptovaluta te verbieden niet is toegestaan.

Goed nieuws voor de cryptosector, die sinds het instellen ervan in juli 2018 al streed tegen de maatregel. In de praktijk betekent het dat banken in India transacties met bitcoin moeten accepteren.

Voor beurzen met een fiat-naar-crypto gateway is hiermee een drempel weggenomen. De centrale bank is overigens wel in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

CoinCDX biedt zowel spot, margin als future trading. Daarmee zijn ze een concurrent van WazirX, wat in totale eigendom van Binance is. Ook Kraken heeft onlangs haar dienstverlening uitgebreid. Met 1,3 miljard aan potentiële beleggers is India na China de meest interessante markt wereldwijd.

Tim Draper en India

Ook durfkapitalist Tim Draper, die onlangs een bezoek bracht aan het land, heeft openlijk interesse getoond in het crypto ecosysteem in het land. Tegenover het Indiase nieuwsplatform Inc42 zegt Draper:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Het Hooggerechtshof en de overheid in India hebben het door: de beste ideeën komen vanzelf bovendrijven. De voordelen van bitcoin ten opzichte van het huidige systeem komt tijdens een crisis sneller naar voren. Ik heb diverse bitcoin en crypto start-ups ontmoet in India en ik hoop een aantal van hen te gaan financieren'. [/penci_blockquote]

De bitcoin koers leverde de afgelopen 30 dagen ruim 30% van haar waarde in. Draper blijft overigens bij zijn eerdere voorspelling: deze gaat naar $250.000 per BTC eind 2022/ begin 2023. Onder meer doordat het gebruik van het Lightning Network met rasse schreden toeneemt, zo voorspelt hij.

Interview

Bitcoin Magazine NL sprak Draper in de zomer van 2018 tijdens het Next Web event in Amsterdam. Ook toen was hij zeer positief over de toekomst van bitcoin, als betaal - en spaartechnologie.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...