CBOE stopt per 19 juni met bitcoin (BTC) futures

1174 totale weergaven

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) stopt per 19 juni definitief met het aanbieden van bitcoin (BTC) futures. De maatregel is al eerder in maart aangekondigd. Vanaf dat moment zijn er geen nieuwe future contracten meer aangemaakt.

CBOE en bitcoin futures

CBOE geldt als ’s werelds grootste optiemarkt, maar de vraag naar de bitcoin futures viel tegen. Nu is besloten om het aanbod per 19 juni stop te zetten en een evaluatiemoment in te lassen. Destijds was de verklaring als volgt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CFE is not adding a Cboe Bitcoin (USD) (“XBT”) futures contract for trading in March 2019. CFE is assessing its approach with respect to how it plans to continue to offer digital asset derivatives for trading. While it considers its next steps, CFE does not currently intend to list additional XBT futures contracts for trading. Currently listed XBT futures contracts remain available for trading.

CBOE is de eerste Amerikaanse cryptobeurs die bitcoin futures aanbiedt. Chris Conccannon, de toenmalige Chief Operating Officer van Cboe Global Markets, zei bij de lancering eind 2017:

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]“De komende tien jaar geloven we dat het aanbod vanuit cryptomarkt explosief gaat toenemen.”[/penci_blockquote]

De firma komt – vanwege de recente opmars van bitcoin in april en mei – niet terug op haar eerdere besluit.

CME profiteert

Chicago Mercantile Exchange (CME) was later op de markt met futures dan ‘first mover’ CBOE, maar lijkt te profiteren van het wegvallen van CBOE.

CME noteerde op 13 mei een recordaantal van 33.700 contracten voor Bitcoin, waarmee ze meer dan een miljard dollar op één dag verwerkte. Ook op 28 mei werd een nieuw record aan ‘open contracten’ gevestigd.

CME hanteert een andere methode van beprijzing dan CBOE. Laatstgenoemde baseert zich alleen op de Gemini spotprijs, terwijl CME haar prijs baseert op verschillende exchanges.

Bron: Coinspeaker

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...