CheapAir gaat nu ook ethereum accepteren als betalingsmogelijkheid

CheapAir, een Amerikaans online reisbureau, gaat nu ook ethereum accepteren als betalingsmogelijkheid. In 2013 was het al het eerste reisbureau wereldwijd dat bitcoin accepteerde in betalingen.

Betalingen met cryptovaluta

Het reisbureau, dat volgens Travel Weekly gerangschikt is op de 48 plaats op de 2013 Power List of Travel Agencies in de VS, is een van de weinige bedrijven die de gebruiker in staat stelt om betalingen te doen voor zowel vlucht als hotelboekingen met behulp van cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CheapAir is opgericht in 1989 door Jeff Klee en gevestigd in Calabasasas, Californië. Ook heeft zij kantoren in Chicago en Denver. Het bedrijf kent velerlei betalingsmogelijkheden, maar gaat nu dus ook ethereum accepteren.

Eerder was het al mogelijk om met altcoins als Dash, Litecoin en Bitcoin Cash te betalen. Deze cryptomunten zijn mogelijk aantrekkelijker als betalingsmogelijkheid omdat ze makkelijker in gebruik zijn en ook de transactiekosten lager uitvallen.

Vooruitstrevend bedrijf

Ethereum is nu dus de vierde cryptomunt die bij het reisbureau kan worden gebruikt als betalingswijze om vluchten te boeken. Klanten moeten daarbij een ondersteunde MetaMask wallet installeren om met Ethereum te kunnen betalen. De MetaMask wallet is beschikbaar als plug-in bij de meeste grote browsers zoals Chrome, Firefox, Opera en zelfs de op blockchain-gebaseerde Brave Browser.

CheapAir mag een vooruitstrevend bedrijf heten, aangezien er al sinds 2013 met bitcoin betaald kan worden voor de boeking van vluchten. Later werd dat eveneens mogelijk gemaakt voor hotelboekingen. Toentertijd was er nog nauwelijks sprake van adoptie van het alternatieve betaalsysteem. Dat beviel blijkbaar zo goed dat zij sindsdien crypto-betaalmethodes enkel heeft uitgebreid.

Vernieuwing

Sinds 2014 kan er bij het reisbureau ook betaald worden met bitcoin voor boekingen van hotels. Het bedrijf, dat zo’n 100 medewerkers telt, mag sowieso vooruitstrevend worden genoemd. In 2015 was het namelijk het eerste reisbureau dat directe vluchten aanbood richting Cuba.

Verder zet zij ook vol in op vernieuwing, waarbij het verschillende apps ontwikkelde. In 2013 creëerde CheapAir de eerste spraak gestuurde app om vluchten te zoeken. Die app won een Travel Weekly award. Het werd als een van de beste apps en websites voor reizigers bevonden.

Foto: Flickr / kuhnmi