Chinese plattelandsprovincie omarmt blockchain technologie

Guiyang, de hoofdstad van de zuidwestelijke Chinese provincie Guizhou, doet er alles aan om middels de blockchain technologie de groei van haar economie te stimuleren.

Snelle groei

Zo biedt zij ondersteunend beleid voor bedrijven werkend met de blockchain en is zij bezig met het opbouwen van een volledig blockchain ecosysteem.
Guizhou betreft een van de minst ontwikkelde regio’s in China, met een BBP van slechts 55,9 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Guiyang betrof vorig jaar echter de snelst groeiende regionale hoofdstad van het land, met een groeipercentage van 11,3 procent.
De dunbevolkte regio zet al enkele jaren in op big data om de economie te stimuleren.
Vanaf 2017 boekten zo’n 1.200 big data ondernemingen in Guizhou een omzet van 12,6 miljard dollar.

Apple

Met voldoende waterkracht en een koel klimaat is het de ideale thuishaven voor datacenters van tech giganten als Tencent en Alibaba.
Ook Apple kondigde in januari aan zijn iCloud-dataopslagservices op het Chinese vasteland zou overdragen aan een staatsbedrijf in Guizhou.
Om blockchain bedrijven aan te trekken verleent de overheid nu subsidies tot 789.000 dollar.
Ook beloont de plaatselijke overheid bedrijven met meer dan 300.000 dollar, die technische doorbraken weten te bewerkstelligen met gedistribueerde grootboeken, symmetrische encryptie en smart contracts.
De plaatselijke overheid heeft aangegeven dat het zich zal richten op de toepassing van blockchain voor overheidsprocessen, openbare dienstverlening en het bedrijfsleven.

Toepassingsmogelijkheden

Toepassing voor overheidsgegevens omvat toezicht op open data en financiële processen.
Voor de openbare dienstverlening kan de blockchain worden gebruikt voor persoonlijke gegevens en het (openbaar) vervoer.
Bedrijven kunnen de blockchain gebruiken voor facturen, kredietinformatie van ondernemingen, logistiek, etc.
Om een blockchain ecosysteem te bouwen heeft Guiyang 11 blockchain bedrijven aan weten te trekken en heeft het een industriële blockchain innovatiegroep in Zuidwest-China geïnitieerd.
Ook andere Chinese steden, zoals Hangzhou, Chongqing en Chengdu, zijn actief op het gebied van de blockchain technologie.

Daar waar bedrijven die iets met bitcoin te maken hebben door de Chinese overheid geweerd worden, wordt er volop gewerkt aan de achterliggende blockchain technologie. De technologie die zonder bitcoin nooit zou hebben bestaan.

Bron: China Money Network

Foto: Flickr / Jonathan Corbet

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
China