Coinbase verliest Barclays als partner voor Britse betalingen

820 totale weergaven

De Britse bank Barclays werkt niet meer langer samen met Coinbase. Dit nieuws maakt CoinDesk bekend. De cryptobeurs heeft de ClearBank direct een vervanger gevonden. Gebruikers gaan naar verluidt wel hinder ondervinden van deze verandering.

Coinbase in Verenigd Koninkrijk

Barclays was met Coinbase verbonden om op een snelle manier Britse betalingen te kunnen verwerken met het Faster Payments Service (FPS). Met FPS kunnen gebruikers van Coinbase direct Britse ponden opnemen van of storten op hun account.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase kan nu niet meer gebruik maken van deze service, waardoor het voor Britse klanten enkele dagen kan duren om de betaalverzoeken te verwerken.

Er is dus al wel een nieuwe bank gevonden die deze dienst over zal nemen. De hinder is van tijdelijke aard. Clearbank verwacht tegen het einde van het derde kwartaal (eind september) de toegang tot het FPS weer te kunnen herstellen.

Verder gaven zowel Barclays als ClearBank als Coinbase geen commentaar op dit nieuws.

Bedrijven die in de crypto-industrie werken ervaren veel moeite om een bankrekening of -partner te krijgen. De grote banknamen lijken het wereldje te ontlopen en schuwen samenwerkingen.

Toen Coinbase in 2018 een bankrekening bij Barclays opende werd dit ook als groot nieuws rondgebazuind. De exchange kreeg ook een e-money licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en was daarmee het eerste cryptobedrijf dat direct toegang kreeg tot de FPS.

Banken tegenover crypto

Niemand weet waarom Barclays bij Coinbase weg stapt. Er gaan wel veel geruchten dat ze huiverig zijn geworden om crypto-gerelateerde zaken te ondersteunen. Het zou ook te maken kunnen hebben dat de bank minder risico’s kan of mag nemen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Een anonieme CEO van een Brits cryptobedrijf”]“It is my understanding that Barclays’ risk appetite has contracted a little – I’m not sure exactly why or what’s been driving that, maybe there has been some activity they are not happy with. But it’s about Barclays’ comfort level with crypto as a whole,” [/penci_blockquote]

Andere bronnen verklaren dat de samenwerking met Coinbase een pilot was dat op zijn einde liep. Zij noemen ook dat Barclays moeite had om telkens nieuwe assets aan het platform toe te voegen.

Ze voelden zich niet comfortabel bij al de nieuwe muntjes die op de beurs te verhandelen gaan worden. Maar zoals gezegd: de betrokken partijen hebben zich nog niet over dit nieuws uitgelaten.

ClearBank

Wellicht heb je het de afgelopen dagen meegekregen: Coinbase heeft ZCash van haar platform afgehaald. Direct werd er vanuit de cryptocommunity verwezen naar de samenwerking met ClearBank.

Zouden zij niet mee willen werken aan de adoptie van deze privacymunt en dus de voorwaarde hebben gesteld om de munt van de beurs af te halen?

Naast het samenwerking met Barclays heeft Coinbase al een aantal jaren een bankrelatie met de in Estland gevestigde LZV Bank.

LZV is ook bezig geweest om snellere betalingen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken. Volgens bronnen zou deze optie op dit moment nog open staan om tóch snelle opnames en stortingen te kunnen doen naar de beurs.

Bron: CoinDesk

Lees meer over:
Coinbasecryptobeursexchange