Coinbase komt twee Bitcoin ontwikkelaars tegemoet met financiële steun

898 totale weergaven

Coinbase haalt een wit voetje bij de Bitcoin community. Waar de Amerikaanse beurs de laatste jaren veel kritiek over zich heen heeft gekregen, deelde CEO Brian Armstrong gisteren goed nieuws. De exchange gaat namelijk twee Bitcoin developers steunen.

Steun vanuit Coinbase

In een blogpost vertellen ze meer over hun initiatief. Bitcoin is een project zonder baas of business model en dus is de ontwikkeling van het protocol volledig afhankelijk van derde partijen. Als onderdeel van een Crypto Community Fund, is Coinbase van plan om ten minste twee Bitcoin ontwikkelaars te sponsoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden via een formulier. Ze geven zelf een aantal voorbeelden:

Op Twitter worden er al verschillende namen naar voren geschoven, zoals Luke Dash Jr. Het is niet bekend met welk bedrag Coinbase de ontwikkelaars wil sponsoren, maar initieel is het plan om dit voor een looptijd van één jaar te doen.

Alle aanmeldingen komen op een shortlist te staan waarna er een keuze gemaakt gaat worden. Hierbij zullen een aantal bekende ontwikkelaar als adviseurs meedenken, zoals Dan Boneh, Carla Kirk-Cohen, Anthony Towns, Amiti Uttarwar, Felix Weis.

Bitcoin ontwikkelaars

Coinbase heeft de laatste maanden nogal onder vuur gelegen. Zo lag de focus bij de beurs op ‘crypto’ en niet op ‘Bitcoin’, iets wat ze in de Bitcoin community niet in dank is afgenomen. Ook verkocht de exchange haar analysesoftware aan verschillende overheidsinstanties.

Het nieuws van vandaag is wat dat betreft een stap in de goede richting. Armstrong laat weten dat hij door Peter McCormack voor deze stap heeft gekozen. De host van de What Bitcoin Did podcast bracht hem op dit idee.

Er zijn al veel meer bedrijven die grants geven aan ontwikkelaars. Onder andere OKEx, BitMEX, Sqaure en Paradigm hebben een developer op de loonlijst staan.

Apolitieke cultuur

Vorige week kwam de beurs nog in het nieuws omdat 60 medewerkers het bedrijf verlieten. Onder hen zat ook een senior software engineer. Het is maar liefst 5% van het personeelsbestand dat met een zak geld in hun hand Coinbase achter zich liet.

Het was het gevolg van een aanbieding met een “genereus exitpakket” voor iedereen die zich ongemakkelijk voelde bij de nieuwe missie van het bedrijf. Armstrong gaf aan dat hij een apolitieke bedrijfscultuur voor zich ziet. In de toekomst wil Coinbase zich zo weinig mogelijk in het publieke debat mengen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCoinbase