Crypto Inside de top 5 – Bitcoin laat “bullish” trend zien, altcoins kleuren groen

Niets zo veranderlijk als de cryptomarkt. Deze ochtend staan de meeste altcoins uit de top 25 weer in het groen. In 24 uur is er 15 miljard dollar aan nieuw kapitaal de markt ingepompt. De totale marktkapitalisatie is nu 205 miljard dollar.

Bitcoin

Bitcoin pluste de afgelopen 24 uur met 5,6% en staat op moment van schrijven op 6.372 dollar. Ook ethereum (+6,2%), XRP (9,2%), bitcoin cash (4,8%) en stellar (7%, in de top 5!) laten respectievelijk plussen zien. Er zijn feitelijk geen aanwijsbare redenen dat de cryptomarkt nu weer aantrekt. Vooral het oostelijk deel van Turkije slaat bitcoins in nu de lira minder waard is geworden. Het SEC-besluit is naar 30 september geschoven en de Amerikaanse beursautoriteit heeft dan nog beleidsruimte de finale beslissing naar 2019 te schuiven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers

Wat zeggen analisten over bitcoin? De analist van Ethereumworldnews ziet licht herstel deze woensdagochtend in de tijdframes van 1 en 4 uur. De feitelijke prijs van bitcoin ligt lager dan indicatoren als RSI aangeven, wat erop wijst dat meer koopvolume op komst is.

FXStreet sluit zich hierbij aan: de grens van 6.300 dollar is beslecht, waarmee een aantal weerstandsniveaus zijn gebroken. Het huidige Fib retracement niveau ligt boven de 61,8%, een positief teken voor verder herstel.

Crypto Inside de top 5 – Bitcoin laat

Uitschietende altcoins

Kijken we naar de grootste stijgers in de markt de afgelopen 24 uur met een substantiële marktkapitalisatie (meer dan 30 miljard dollar), dan vallen de volgende coins op:

1. Groestlcoin: +74%
2. InflationCoin: +60%
3. Fedoracoin: 42%
4. GCN Coin: +25%
5. Pandacoin: +25%
6. Telcoin: +21%
7. HTMLCoin: 18%
8. Mooncoin: +17%
9. Pundi X: 17%
10. VeChain: 16%

Bronnen: Coinmarketcap / Ethereumworldnews / FXStreet

Lees eerdere edities van Crypto Inside de top 5

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...