Crypto Inside de top 5 (#4): Cryptovalutamarkt stijf in het groen, bitcoin doorbreekt 8.000 dollargrens

764 totale weergaven

Het sentiment op de cryptovalutamarkt is omgeslagen naar een “bullish” scenario na een ronduit slecht eerste kwartaal. Dat herstel is sneller dan verwacht. Een veelzeggend cijfer: donderdagmiddag werd er 30 miljard dollar in één uur bijgeplust, een sterk signaal dat de markt aan het trekken is. De afgelopen zeven dagen is er 74 miljard dollar bijgeplust in deze markt, een toename van 28 procent.

Crypto Inside de top 5

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto Inside de top 5 (#4): Cryptovalutamarkt stijf in het groen, bitcoin doorbreekt 8.000 dollargrens

Bitcoin

Bitcoin is het afgelopen week met 20 procent toegenomen en staat nu op een niveau van 8.074 dollar. Donderdagmiddag liet de koers een “pump” zien, in sommige volgersgroepen al snel aangeduid met de “groene dildo”. Vrijdagochtend trekt die trend positief door.

Ook de andere cryptomunten uit de top 5 laten de afgelopen 24 uur groene cijfers zien:

Ethereum: +24% op 510 dollar
Ripple: +26 op 65 dollarcent
Bitcoin Cash: +14% op 759 dollar
Litecoin: +14% op 131 dollar

Opvallend: EOS stond qua market cap even op plek 5 na de run van de afgelopen dagen. Die steile groei lijkt nu wat afgevlakt.

Ook opvallend: het handelsvolume van Ripple is procentueel het hardste gegroeid afgelopen week: +99%. Daarmee blijft XRP een populaire cryptomunt onder beleggers.

Altcoins

De afgelopen week zijn er diverse uitschieters op de altcoinmarkt te bespeuren zoals:
EOS +54
ADA +49%
IOTA +48%
Vechain +45%
OmiseGo 53%
Verge +70%
Ontology +70%

Short squeeze?

Het totale plaatje spreekt nog meer boekdelen. Vorige week zat er voor 248 miljard dollar in de cryptovalutamarkt, nu staat de teller op 322 miljard dollar, een toename van 74 miljard dollar, een plus van 28%. Eerder deze week liet vooral ethereum positief herstel zien, met een forse toename in koers en volume. Nu trekt de gehele markt door naar het groen, een sneller herstel dan verwacht.

Vraag blijft hoe lang dit herstel in dit tempo zich blijft voltrekken. Sommigen spraken donderdagavond ook van een “short squeeze”. Dat houdt feitelijk in dat beleggers met een “short” positie (speculeren op een lagere koers van bitcoin in de toekomst) hun positie eerder moeten liquideren. Dat leidt tot een opwaartse druk op de bitcoin en de rest van de markt. Zet een pannetje water op het vuur en de stoom drukt de deksel naar boven.

Meer Crypto Inside de top 5?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...