Crypto-markten: Wat gebeurt er nu en wat kun je verwachten?

16265 totale weergaven
Bitcoin Update BTC

Bitcoin’s volatiliteit daalt, signaliseert volwassenheid

Vorige week zag de cryptomarkt beweging dankzij de Amerikaanse inflatiegegevens. Deze gegevens brachten opluchting, maar de nieuwe dot plot van de Fed gaf een reality check. Ondanks de schommelingen lijkt Bitcoin een nieuw niveau van volwassenheid te hebben bereikt. De volatiliteit daalt gestaag, met de 60-daagse historische volatiliteit die onder de 50% blijft sinds begin 2023. Dit in tegenstelling tot de grote fluctuaties van 2022, toen de volatiliteit boven de 100% uitkwam.

BTC bereikte in 2024 een historisch hoogtepunt met een volatiliteit van 40%. Zelfs de lancering van spot BTC ETF’s in de VS veroorzaakte weinig volatiliteit. Hoewel het te vroeg is om dit als de nieuwe normaal te beschouwen, suggereren veranderingen in de marktstructuur van Bitcoin het afgelopen jaar dat de prijsactie stabieler is geworden. De liquiditeit van BTC concentreert zich nu meer rond de Amerikaanse markt, wat mogelijk de prijsbewegingen beïnvloedt.

De vraag naar BTC ETF’s speelt ook een rol. De teruglopende instroom in Amerikaanse BTC ETF’s vorige week droeg bij aan de verkoopdruk, samen met macro-economisch nieuws. BlackRock’s stijging naar de grootste spot Bitcoin ETF benadrukt deze verschuiving. Het $ 10 miljard beheerde vermogen van BlackRock heeft de crypto-native incumbent Grayscale ingehaald.

De opkomst van tokenisatie in traditionele financiën

Vorige week kondigde Fidelity International aan deel te nemen aan het tokenized netwerk van JPMorgan, wat aantoont dat institutionele spelers steeds meer betrokken raken bij de tokenisatie-trend. BlackRock’s BUIDL, een tokenized liquiditeitsfonds, groeit gestaag en heeft nu meer dan $ 460 miljoen verzameld.

Sinds de lancering in maart heeft BlackRock’s BUIDL verschillende crypto-native bedrijven, zoals Maple Finance’s Cash Management Fund, ingehaald. Hoewel Maple al jaren actief is en herstelde van de ineenstorting van crypto-lending services in 2022, heeft hun fonds slechts $ 16 miljoen aan activa verzameld, vergeleken met BUIDL.

Liquid meme tokens

Ondanks de recente markcorrectie blijven meme tokens de beste presteerders dit jaar, met een stijgende liquiditeit. De liquiditeit van meme tokens, gemeten door de 1% markt diepte, is verdubbeld sinds het begin van het jaar. In juni bereikte het een recordhoogte van $ 128 miljoen, hoewel het daarna iets afnam.

Veel kleine meme tokens zoals Dogwifhat (WIF), Memecoin (MEME), en Book of Meme (BOME) hebben aanzienlijke groei in liquiditeit gezien, variërend van 200% tot 4000%. De handelskosten blijven echter hoog, met bid-ask spreads die boven de 2 basispunten liggen op de meeste beurzen. Dit suggereert dat hoewel meer market makers liquiditeit bieden, deze tokens nog steeds als risicovol worden beschouwd door hun hoge volatiliteit.

Koreaanse beurzen verliezen momentum

Na het kortstondig overschrijden van het USD-handelsvolume in Q1, is het handelsvolume in Koreaanse Won (KRW) in Q2 aanzienlijk vertraagd. Het wekelijkse handelsvolume op de vier grote Koreaanse beurzen—Upbit, Bithumb, Coinone, en Korbit—daalde tot $ 6 miljard in juni, vergeleken met een gemiddelde van $ 35 miljard in Q1.

De daling was vooral sterk bij Upbit, dat zijn marktaandeel vergeleken met Bithumb zag dalen tot 67%, het laagste niveau sinds februari. Dit kan worden toegeschreven aan een verminderde risicobereidheid na hogere dan verwachte inflatie in de VS en een herprijsing van de Fed renteverlagingen.

Liquiditeit verbeterd op Amerikaanse beurzen

De bid-ask spread op grote Amerikaanse beurzen is aanzienlijk gedaald, wat wijst op betere liquiditeit voor Bitcoin. De spread vertegenwoordigt het verschil tussen de hoogste koperprijs en de laagste verkoperprijs, waarbij kleinere spreads een meer liquide markt signaleren. De spreads zijn gedaald van 2.3 tot 1.9 basispunten op Bitstamp, van meer dan 1 tot 0.3 basispunten op Coinbase, en van 0.4 tot 0.1 basispunten op Kraken.

De introductie van spot BTC ETF’s heeft waarschijnlijk bijgedragen aan deze trend, aangezien andere liquiditeitsindicatoren zoals markt diepte ook verbeterden. Deze verbetering van de liquiditeit is gunstig, aangezien Q3 historisch gezien de laagste Bitcoin-handelsvolumes heeft gekend.

Conclusie: Nu is het tijd om te handelen

Met de veranderende marktdynamiek en verbeterde liquiditeit, is dit een goed moment voor investeerders om de cryptomarkt te betreden. Of je nu geïnteresseerd bent in Bitcoin, meme tokens, of de opkomende trend van tokenisatie, de huidige marktomstandigheden bieden veel kansen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en overweeg je positie in deze snel evoluerende markt.

 

Lees meer over:
crypto updatemarkt update

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd