Chinese politie neemt $15 miljoen, Ferrari en villa van crypto oplichters in beslag

882 totale weergaven

De Chinese politie heeft 100 miljoen yuan (ongeveer $15 miljoen) van een groep crypto oplichters in beslag genomen. Ook moesten ze hun luxe auto’s en villa’s ter waarde van ongeveer $2,15 miljoen afstaan.

De scammers worden ervan verdacht nep Huobi tokens te hebben verkocht aan meer dan 1.300 slachtoffers. Dat meldt het plaatselijke nieuwsmedium Toutiao vandaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chinese oplichters

Volgens het artikel heeft het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid 10 personen gearresteerd. Ze leidden potentiële investeerders om de tuin via tientallen Telegram kanalen. Onder de naam “Huobi Global Arbitrage HT Chinese Community” harkten ze zo tonnen aan geld binnen.

In deze groepen promootten de verdachten een smart contract die Huobi Tokens (HT) zou kunnen genereren. Dit is de token waarmee je bij de bitcoin beurs Huobi voordelen kunt krijgen. Het is een soort van bonuskaart systeem waardoor je met minder fees kunt traden.

De scammers verkondigden dat de gebruikers via arbitrage een rendement van acht procent zouden kunnen behalen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Een slachtoffer”]“Simpel gezegd, je stuurt Ether (ETH) naar een opgegeven adres en je ontvangt 60 HT. En dan kun je het verkopen om op het verschil winst te maken.”[/penci_blockquote]

Een slachtoffer legde uit dat hij 10 ETH naar een van de beheerders van het Telegram kanaal had gestuurd. Hiervoor kreeg hij vervolgens 600 ‘HT’ terug. Toen kwam hij er pas achter dat dit nep tokens waren. Ze konden nergens op de beurs worden gestort of verkocht. Daarna diende hij een klacht in bij de politie.

Crypto, villa en auto’s

De politie heeft de zaak vervolgens meer dan een maand in de gaten gehouden en onderzocht. Toch zijn de agenten erin geslaagd om de personen achter de scam te identificeren en lokaliseren. Tijdens de inval arresteerden ze alle 10 verdachten in een luxe villa in Fuzhou City.

Ter plekke namen ze tientallen mobiele telefoons en computers in beslag. Ook confisqueerden ze ’tienduizenden virtuele valuta’s zoals ETH, BTC, USDT’ en twee luxe auto’s. Een Ferrari (ter waarde van ongeveer $430.000) en een McLaren (ter waarde van $570.000). De villa zelf was naar verluidt ongeveer $1,15 miljoen waard.

Nadat ze waren gearresteerd, bekenden de leiders Chen Mou, Yu Mou en Xu Mou hun misdaden. Het bleken klasgenoten te zijn die net waren afgestudeerd.

Bron:

Chinese politie neemt $15 miljoen, Ferrari en villa van crypto oplichters in beslag

Laat het een waarschuwing zijn voor iedereen. Hoewel dit soort praktijken (net als de PlusToken scam) voornamelijk in China plaats vinden, kan je ook in Nederland slachtoffer worden. Gratis geld bestaat niet, dus kijk altijd goed uit met (te) mooie beloftes.

Heb je vragen over een te-mooi-om-waar-te-zijn actie? Kom even langs in onze chat en leg het andere Bitcoiners voor.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCscam
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd