Crypto rapport: “Institutionele beleggers shorten op altcoins, maar niet op bitcoin”

Genesis Capital, kredietverstrekker in crypto, kwam gisteren met haar “Digital Asset Lending Snapshot”. In het rapport geeft het aan in het eerste kwartaal van dit jaar voor $425 miljoen aan leningen te hebben voorzien. Het leent op het moment meer dan 30.000 bitcoins uit.

Bitcoin koning

De geldschieter, een spin-off van het Genesis Global Trading crypto platform, richt zich op institutionele kredietnemers en heeft sinds de lancering in maart 2018 meer dan $1,5 miljard aan leningen verwerkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Genesis CEO Michael Moro merkte op dat terwijl beleggers short gaan op altcoins – zoals ether en litecoin – zij hoofdzakelijk bitcoin voor niet-speculatieve doeleinden aanhouden, gebruikt als bijvoorbeeld werkkapitaal of overschrijvingen. Hij suggereert dat deze trend deels te wijten is aan het feit dat de prijzen van altcoins de neiging hebben om de prijs van bitcoin te volgen maar meer dramatische schommelingen ervaren.

Moro: “They’re a bit more illiquid, less frequently traded than bitcoin. And during a bitcoin price run you’ll see the magnitude of [their] moves be a little bit bigger. Once a bitcoin run is over, altcoin traders tend to sell their short positions again.”

Litecoin beleggers betere beleggers

Het rapport belicht ook verschillen in shortgedrag voor verschillende altcoins tijdens de squeeze in februari. Beleggers die bijvoorbeeld short gingen op ether, sloten hun short posities na grote koersrallies. Beleggers die litecoin shortten sloten hun posities echter op voorhand. Met andere woorden: litecoin traders waren in staat om de markt voor te zijn en hun short correct te timen. Ether traders luktte dat niet. Het rapport suggereert dat deze discrepantie het gevolg kan zijn van “betere informatie of een beter begrip van het momentum in het actief”.

Leverage

Genesis heeft ook een nieuwe cash loan business geïntroduceerd, die volgens het rapport liquiditeit zal vergroten aan een steeds meer volwassen cryptomarkt. Het gaat instellingen meer mogelijkheden bieden om long posities te leveragen. Moro geeft aan dat behoefte daaraan duidelijk werd, zelfs te midden van de cryptowinter. Klanten die hun aandeel niet op de bodem wilden verkopen hadden evengoed geld nodig voor operationele doeleinden.

Bronnen: Forbes

Foto: Flickr / Alpari.org