De rijken der aarde houden meer dan 10 miljard dollar aan bitcoin aan in ondergrondse bunkers

1025 totale weergaven

De Argentijnse ondernemer Wences Casares, die twee jaar geleden lid werd van de raad van bestuur van PayPal, heeft de afgelopen jaren miljonairs en miljardairs in Silicon Valley weten te overtuigen dat bitcoin de wereldmunt van de toekomst is.

10 miljard

De afgelopen vier jaar heeft hij verschillende rijken weten te overtuigen bitcoins te kopen, en zorgde ervoor dat zij bij hem kwamen om ervoor te zorgen dat de bitcoins daadwerkelijk veilig werden opgeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat zelfs zo ver dat hij met zijn startup Xapo op vijf continenten een netwerk van ondergrondse bunkers heeft waar die bitcoins worden opgeslagen.

Twee klanten van Xapo gaven aan dat het bedrijf ruwweg 10 miljard dollar aan bitcoin weet te herbergen. Een andere persoon dicht bij de onderneming noemde het cijfer een nauwkeurige benadering, de prijs van de cryptomunt is immers behoorlijk volatiel.

Casares

Zelfs in de bijzondere wereld van de crypto’s is de opslag opmerkelijk. Het is goed voor zo’n 7 procent van het wereldwijde bitcoin–aanbod.

De bizar grote aanhoudingen onderstrepen het geloof dat Casares – een serial entrepreneur met de bijnaam “Patient Zero” voor het aanwakkeren van de interesse in bitcoin door Silicon Valley – onder zijn volgers in de Valley heeft weten te bewerkstelligen.

Casares: “I am personally allocating a percentage of my net worth to this that is borderline irresponsible because I believe in it so much”

Wall Street en Silicon Valley

Onder de miljardairs die Xapo ondersteunen behoren onder meer LinkedIn oprichter Reid Hoffman en voormalig Wall Street trader Mike Novogratz, die bezig is met het opzetten van zijn eigen crypto-handelsbank.

Ryan Radloff van CoinShares, dat voor meer dan 500 miljoen dollar aan bitcoin bij Xapo heeft opgeslagen: “Everyone who isn’t keeping keys themselves is keeping them with Xapo. You couldn’t pay me to keep it with a bank”

Casares overtuigingskracht is legendarisch. Zijn bitcoin-gekte is alom bekend in Silicon Valley. Toen Hoffman zijn familiekantoor vroeg om bitcoin te kopen vroeg zijn bankier wanneer hij met Casares had gesproken.

Tot de adviseurs van Xapo behoren de voormalige Amerikaanse minister van Financiën Larry Summers, ex-Citigroup CEO John Reed en oprichter van Visa International Dee Hock.

Bron: Bloomberg, News BTC, Business Standard

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuws