Duitse regering verplaatst $175 miljoen in bitcoin, inclusief $75 miljoen naar cryptobeurzen

947 totale weergaven
duitsland

De Duitse regering heeft opnieuw duizenden bitcoin naar een paar adressen gestuurd, dat blijkt uit gegevens van on-chainbedrijf Arkham. Het gaat om een bedrag van 175 miljoen dollar (162 miljoen euro).

Duitsland en bitcoin verkopen

De autoriteiten in Duitsland hebben in totaal 3.000 bitcoin ($175 miljoen) naar een paar adressen verplaatst, waaronder cryptobeurzen, volgens gegevens van Arkham. Van dit bedrag heeft het 1.700 bitcoin naar een adres verzonden dat begint met “139Po,” dat nog niet door het platform is geïdentificeerd.

De overheid heeft ook 500 BTC naar een adres bij Bitstamp gestuurd, 400 BTC naar een Coinbase-adres en 400 BTC naar een Kraken-adres.

De laatste transacties volgen op vergelijkbare stappen in de afgelopen twee weken. Afgelopen dinsdag stuurde de regering ongeveer $17,6 miljoen aan bitcoin naar haar adressen bij beurzen. De Duitse regering heeft nu meer dan $300 miljoen aan bitcoin verzonden naar geïdentificeerde beursadressen en het “139Po”-adres, toonden de gegevens aan. De regering bezit momenteel 40.359 bitcoin, ter waarde van ongeveer $2,32 miljard.

Cryptohandelaren volgen de bewegingen van de Duitse en Amerikaanse regeringen nauwlettend, evenals de uitbetalingsupdates van de failliete cryptobeurs Mt. Gox. Het voert de verkoopdruk op bitcoins op, waarvan de koers onder de $58.000 is gedaald.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...