Volgens deze econoom is Bitcoin (BTC) een ‘piramidespel zonder nut’

378 totale weergaven

Ze duiken regelmatig op: economen of beleggers die vinden dat bitcoin (BTC) ‘geen onderliggende waarde’ heeft.

Tendayi Kapfidze is hoofd econoom bij het online leenplatform Lending Tree, dat genoteerd is aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs. In zijn ogen is bitcoin een ‘piramidespel’, zo vertelt hij in een interview met Yahoo Finance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kapfidze zegt daarin onder meer:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Bitcoin zit zo in elkaar dat de nieuwe toetreders geld verliezen aan degenen die al in de markt zitten.

Ook heeft Bitcoin géén enkel nut. Er is nu tien jaar geprobeerd om een nut te vinden voor bitcoin. Ze zeggen dat het een oplossing is voor een probleem. Alleen is het probleem nog niet bekend’.[/penci_blockquote]

Doodverklaard

Bitcoin is de afgelopen elf jaar al meerdere malen doodverklaard en bekritiseerd door financiële experts.

Volgens Bill Harris, CEO en oprichter van PayPal is bitcoin ‘oplichting’. Volgens Charlie Munger, vice-voorzitter bij Berkshire Hathaway is bitcoin niets minder dan ‘rattengif’.

Zijn kompaan, de bekende miljardair Warren Buffett, doet het nog een schepje bovenop: ‘rattengif in het kwadraat’.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_383831574','https://www.youtube.com/watch?v=mldCPQ4ypYM',' https://www.youtube.com/embed/mldCPQ4ypYM','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_383831574','https://www.youtube.com/watch?v=mldCPQ4ypYM',' https://www.youtube.com/embed/mldCPQ4ypYM','youtube'); });

Bitcoin rendement

Niettemin heeft het rendement van bitcoin sinds 2010 alle verwachtingen overtroffen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Bank of America. Als iemand één dollar op 1 januari 2010 in bitcoin had gestoken, dan was deze investering in december 2019 uitgegroeid tot 90.000 dollar.

In 2019 ging bitcoin ook een goed jaar door met een resultaat van 92%.

Volgens deze econoom is Bitcoin (BTC) een ‘piramidespel zonder nut’

Bron: Coinpaprika

Bitcoin sloot het jaar af met een koers van $7.193 en begon het jaar met $3.746 volgens marktvorser Coinmarketcap.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...