Element Group: “Voor institutionele beleggers is Bitcoin nummer één”

De cryptowereld wacht ongeduldig af tot de zogenaamd onvermijdelijke stroom aan institutioneel geld de cryptowereld in zal vloeien. Er worden echter nog veel vraagtekens gezet over de richting van die geldstroom. Thejas Nalva, van Element Group, meent dat bitcoin de nummer één op die lijst is.

Institutionele beleggers

De cryptomarkt is momenteel oververzadigd met mislukte of waarschijnlijk binnenkort mislukte projecten. Desalniettemin zijn er genoeg projecten die hard groeien en momenteel vechten voor een plek in de top. Vraag is waar de institutionele belegger zijn geld zal investeren wanneer het de wereld van crypto gaat betreden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Element Group, een strategisch partner in huidige transformatie van de traditionele financiële wereld naar de wereld van digitale valuta, is van de mening dat de Bitcoin de eerste en belangrijkste valuta zal zijn voor institutionele beleggers om fondsen te plaatsen.

Element Group’s directeur Thejas Nalva legt het uit: “Ik kijk puur naar de cijfers, Bitcoin heeft de grootste market cap en heeft de meeste liquiditeit. Dus als ik moest voorspellen waar een instelling het eerst in zal willen stappen, zou Bitcoin nummer één op die lijst zijn”

Volatiliteit

Nalval is zelf behoorlijk optimistisch over huidige marktleider, zeker gekeken naar de marketcap, de gemeenschap erachter en de kwaliteit van de ontwikkelaars die eraan werken.

Enkel vanuit handelsperspectief lijkt Bitcoin inderdaad de voor de hand liggende keuze voor institutionele beleggers, de Bitcoin is immers minder volatiel ten opzichte van de rest van de markt. Met andere woorden: wanneer de Bitcoin klappen krijgt wordt al het andere nog harder geraakt, wat het (altcoins) minder interessant maakt voor grotere partijen.

De Bitcoin staat op moment van schrijven op $6520 dollar.

Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...