“ETF maakt het voor $30.000 miljard makkelijker om in bitcoin te stappen”

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale Investments, reageert bij CNBC op de verstrekkende gevolgen van een mogelijke goedkeuring van spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Tijdens een interview denkt hij zelfs dat er $30 biljoen naar bitcoin kan stromen.

Hij praat natuurlijk voor eigen parochie gezien hij het Grayscale al jaren probeert om van het GBTC-fonds een ETF te maken. De Amerikaan denkt dat deze “conversie” samen met andere spot ETF’s een enorme impact gaan hebben.

Hij ziet dat er alleen in de Verenigde Staten al $30.000 miljard aan vermogen bestaat dat door adviseurs wordt toegewezen. Dit geld krijgt nu “toegang” naar bitcoin, waar het lange tijd geen goede optie had om blootstelling te vinden aan de grootste cryptovaluta.

Hij benadrukt dat de lancering van spot bitcoin ETF’s de markt legitiemer zal maken en meer toegankelijke investeringsmogelijkheden biedt. Hierdoor zal een breder scala aan beleggers, vooral degenen die advies van financieel experts gebruiken, richting bitcoin trekken.

Een echte prijsvoorspelling doet hij niet, maar die kan in zo’n geval met dermate veel vraag niet uitblijven. De prijsstijging van de laatste maanden van bitcoin wijst hij toe aan een combinatie van macro-economische en micro-economische factoren.

Op macroniveau noemde hij de inflatiedruk en de stijgende rentetarieven als belangrijkste drijfveren, waardoor men bitcoin (weer) als spaarmiddel is gaan zien.

Op microschaal benadrukte Sonnenshein het optimisme dat werd aangewakkerd door de juridische overwinning van Grayscale tegen Amerikaanse toezichthouders. Dit leek het begin van een ommekeer te zijn, gezien veel meer aanbieders een poging tot een eigen ETF wagen.

Lees meer over:
ETFGrayscale