Ethereum’s cycli voorspellen de toekomst van Bitcoin

4267 totale weergaven
Ethereum's cycli voorspellen de toekomst van Bitcoin

De cryptomarkt, bekend om zijn cyclische aard, ziet vaak dat Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) de leiding nemen. Maar wat kunnen recente analyses ons vertellen over de toekomstige pieken van deze digitale munten?

De cyclische bewegingen van Ethereum als voorspeller voor Bitcoin

Recente analyses suggereren dat de prijsprestaties van Ethereum uit het verleden cruciale inzichten kunnen bieden in wanneer Bitcoin zijn volgende grote piek zou kunnen bereiken. Crypto-analist CryptoCon deelde op 28 juni gegevens van analyseplatform Glassnode, die de prijstrends van Ethereum volgen na cyclusdieptepunten in augustus 2015, december 2018 en juni 2022. Deze gegevens onthullen drie duidelijke cycli, die aanzienlijke groei en terugvalpatronen voor ETH over tijd laten zien.

De eerste cyclus, die begon in augustus 2015, toont een dramatische stijging in de prijs van Ethereum, die aanzienlijk piekte voordat hij een correctiefase inging. Cyclus twee, die begon in december 2018, volgt een vergelijkbaar patroon van snelle prijsstijging gevolgd door een correctie. De huidige cyclus, gestart in juni 2022, is nog in ontwikkeling. Tot juni 2024 heeft de prijs van Ethereum zijn recordhoogtes nog niet overtroffen, wat aangeeft dat de cyclus zich nog ontvouwt.

Volgende piek voor Bitcoin en Ethereum

Door de dieptepunten van de cycli uit te lijnen, verschijnt er een patroon: de belangrijke toppen voor de eerste twee cycli van Ethereum vonden ongeveer 30 maanden na hun respectievelijke cyclusdieptepunten plaats. Als dit patroon standhoudt, suggereert de huidige cyclus een significante piek voor Ethereum — en potentieel Bitcoin — rond november 2024.

Impact van Ethereum ETF

Ondertussen blijft de aandacht gericht op Ethereum, gezien de aanstaande start van de handel voor het spot exchange-traded fund (ETF). Er zijn berichten dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) de spot Ethereum ETF al begin juli zou kunnen goedkeuren.

Crypto-analist Michaël van de Poppe suggereerde dat de Ethereum ETF, ondanks het huidige pessimisme en de neerwaartse trends in altcoins, een significant evenement kan zijn. Hij gelooft dat de ETF van Ethereum een aanzienlijke impact kan hebben vanwege unieke attributen van Ethereum, zoals gestaked Ether en zijn deflatoire model.

Hij verwacht dat een succesvolle ETF de liquiditeit en de interesse van ontwikkelaars in Ethereum en gerelateerde projecten zoals Arbitrum en Optimism zou kunnen verhogen, wat recente markttrends mogelijk omkeert. Poppe blijft optimistisch over het potentieel van Ethereum om een bredere marktherstel van cryptovaluta aan te voeren, gedreven door economische factoren en cyclische trends.

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin op $ 60.861, wat een dagelijks verlies van meer dan 1% weerspiegelt. In tegenstelling blijft Ethereum kampen met bearish sentimenten, en handelt op $ 3389, wat een daling van 1,5% over de afgelopen 24 uur toont.

 

Lees meer over:
BTCETHETH ETF

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...