Goedemorgen Bitcoin: ruim $12 miljoen aan Bitcoin op Lightning Network

811 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Waarde van Bitcoin op Lightning bereikt $12,4 miljoen, hoogste niveau ooit

Het bitcoin protocol is open source en dus kun je er aan en op bouwen wat je wil. Zo kun je er ook voor kiezen om Bitcoin (BTC) te tokenizeren door het op Ethereum uit te brengen als Wrapped Bitcoin. Ook zijn er lagen op Bitcoin gebouwd, zoals Lightning en Liquid, waarmee deze BTC verstuurd kan worden.

De laatste weken is er een trend gaande en is het aantal Bitcoin buiten de mainchain aan het toenemen.

De waarde van het Lightning Network bereikte maandag een recordhoogte. Het totaal aan BTC dat in betaalkanalen zit opgeslagen, staat een hoogtepunt van $12,4 miljoen. Deze waarde wordt soms ook wel eens aangeduid als ‘total value locked’ (TVL).

De vorige high kwam uit juli 2019. Nu, 405 dagen later, is het oude record eindelijk verbroken. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de koers van Bitcoin. Deze staat momenteel 25% hoger dan in juli vorig jaar.

Goedemorgen Bitcoin: ruim $12 miljoen aan Bitcoin op Lightning Network

Waar komt Bitcoin (BTC) vandaan? De geschiedenis van cypherpunks

De bitcoin (BTC) whitepaper werd op 31 oktober 2008 gepubliceerd door Satoshi Nakamoto. Maar de jaren daarvoor was men al op zoek naar een manier om volledig digitaal geld te bouwen.

We bekijken de geschiedenis van ‘internet geld’, wat gebeurde er op dat gebied voor bitcoin?

De oorsprong van bitcoin kan worden herleid tot de cypherpunk-beweging. De groep van cypherpunks begon onder andere vorm te krijgen door het werk van David Chaum, hij wordt wel eens genoemd als iemand die mogelijk achter het pseudoniem Satoshi Nakomoto zit.

Door de geschiedenis te volgen, kunnen we de motivaties achter de beweging die bitcoin heeft voortgebracht begrijpen en beter uitkijken naar de toekomst.

‘Bitcoin is beste asset ooit’, zegt deze voormalige Goldman Sachs manager

De Bitcoin koers daalde vandaag plots onder de $11.200, maar op de lange termijn heerst er veelal optimisme. Raoul Pal, een voormalige manager bij Goldman Sachs, prijst Bitcoin aan ‘als de beste safe haven asset’ ooit.

Fundamenteel is Bitcoin namelijk de sterkste asset ooit, zo gelooft Pal, met 240.000 volgers op Twitter best een invloedrijke stem op de socials en daarbuiten.

Hij is bekend als oprichter van Real Vision, een videokanaal gericht op hedgefonds managers. Daarmee weet hij ‘tienduizenden’ abonnees te bereiken.

De Brit geldt als en uitgesproken fan van van Bitcoin. Tijdens de aandelencrash in maart dit jaar zei hij:

“Het is niet uit te drukken hoeveel ik geloof in de kracht van Bitcoin”.

Daarbij benadrukt hij te allen tijde: de rek is er bij Bitcoin nog lang niet uit. Toegegeven, de totale marktwaarde is slechts 1,7% van de totale marktwaarde aan goud.

Op Twitter deelt Pal deze week een paar pagina’s van een 150-pagina tellende nieuwsbrief die hij heeft geschreven. Het is een artikel speciaal voor betalende abonnees.

In zijn stuk gaat hij dieper in op cryptocurrency’s en zijn strategie als belegger.

“Ik denk dat cryptocurrency’s op dit moment de beste handel bieden. Ik neem zelf een ‘long’ positie aan”.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...