Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin netwerk staat er fundamenteel sterk voor

772 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

In deze landen is Bitcoin (BTC) populair: Oekraïne, Rusland en Venezuela

In bepaalde landen is Bitcoin (BTC) veel populairder dan in andere landen. Nederland staat niet in de top 10, zo blijkt uit de Global Cryptocurrency Adoption Index van Chainalysis. Ze hebben naar een viertal criteria gekeken:

Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin netwerk staat er fundamenteel sterk voor

Opvallend is dat de VS het enige westerse land is die in de top 10 eindigt. Ook ontbreken ook grote Europese landen, net zoals Nederland.

Omdat grote volumes vanuit ‘whales’ niet meetellen, eindigen China en de VS lager op deze ranglijst.

Bitcoin Lightning beurs LN Markets haalt groeigeld op bij Bitfinex

Goed nieuws voor de Lightning liefhebbers! LN Markets heeft vers groeigeld opgehaald in een financieringsronde. Het is de eerste derivatenbeurs die bovenop de tweede laag van Bitcoin (BTC) is gebouwd.

Ze hebben investeringen ontvangen van onder meer Bitfinex om verder te bouwen aan het platform.

LN Markets is een platform waar je op een nieuwe en innovatieve manier kunt handelen. Je kunt namelijk de koop – en verkooporders direct streamen naar de exchange vanuit jouw Lightning wallet. En zodra je deze long of short positie sluit, kun je jouw Bitcoin weer direct opnemen.

Omdat dit allemaal via het Lightning Network gebeurt, heb je niet te maken met trage en dure transacties op het hoofd netwerk van Bitcoin.

Daarnaast kunt je zelfs inloggen met lnurl-auth, waardoor je geen account hoeft aan te maken en direct in kunt loggen met een Lightning wallet.

Bitcoin rekenkracht piekt naar recordhoogte, moeilijkheidsgraad daalt 1,2%

Bitcoin leeft! De totale rekenkracht van alle miners bij elkaar staat namelijk op een all-time high. Dat betekent dus ook dat het netwerk veiliger is dan ooit tevoren.

In totaal is de rekenkracht van het netwerk 151 extrahash per seconde (EH/s). Bij dit getal hoort wel direct een disclaimer. Het is maar net hoe je dit bekijkt of berekent.

Op blockchain.com is een onderscheid te maken in de metric. De recordhoogte is af te lezen als je kijkt naar de raw value, de rauwe getallen dus.

Doorgaans kijken we bij de rekenkracht naar gemiddeldes over langere perioden, van bijvoorbeeld zeven dagen of zelfs een maand. Op deze grafieken bereikt de hashrate (nog) geen record.

Als je naar Coinwarz kijkt, zie je zelfs dat de piek zelfs op 178 EH/s bereikte. Glassnode, van de onderstaande grafiek, zet het er ook duidelijk bij: het is een geschatte waarde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...