Goedemorgen Bitcoin: KuCoin hack van $150 miljoen

858 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin beurs KuCoin gehackt, minimaal $150 miljoen buit gemaakt

Deze week gebeurde er vreemde dingen bij KuCoin. Binnen no-time werd de beurs leeggehaald met verscheidene grote opnames. Wat blijkt? De exchange uit Singapore is slachtoffer van een hack. Naar verluidt is er minimaal $150 miljoen uit de hot wallets de beurs afgehaald.

Bitcoin als wereldmunt? 0,28 BTC geeft je garantie op plek bij rijkste 1%

De kracht van Bitcoin is dat we exact weten hoeveel munten er van in omloop zijn. Dat maakt het ook mogelijk om er leuke berekeningen aan te hangen. Hoe zou een wereld er uit zien met één internationale en mondiale munt?

Het protocol van Bitcoin is wat dat betreft erg voorspelbaar: ieder block komt er een beetje nieuwe Bitcoin in omloop. In totaal zal er tot het jaar 2140 een maximum van 21 miljoen BTC in omloop gebracht gaan worden.

In Venezuela kun je Bitcoin (BTC) gebruiken zonder internet

In Venezuela kan men nu zonder internet gebruik maken van het bitcoin netwerk. Middels een satelliet kunnen Venezolanen ook tijdens stroomstoringen betalingen doen. Hoe werkt dat?

Een stabiele internetverbinding is geen zekerheidje in Venezuela. Mede daarom is op andere manieren communiceren met het netwerk van bitcoin interessant.

Reden genoeg voor Anibal Garrido en het team van Anibal Cripto om aan de slag te gaan met Blockstream software. Blockstream biedt mensen de mogelijkheid om contact te zoeken met een satelliet.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...