Goedemorgen Bitcoin: volgens deze indicator gaat koers weer stijgen

897 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

De ontwikkeling van het Bitcoin protocol: Github, donaties en developers

De afgelopen maand stond bitcoinmagazine.nl iedere dag stil bij de basisbeginselen van Bitcoin. Van uitleg over de blockchain, nodes, miners tot artikelen over de geschiedenis, schaalbaarheid en privacy. In dit deel kijken we naar de ontwikkeling van het protocol. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoe wordt Bitcoin Core verbeterd?

De ontwikkeling van het Bitcoin protocol gaat namelijk anders dan bij een doorsnee ‘cryptoproject’. Vaak zitten hier grote zakken geld achter die het project financiëren. Of het nu een ICO, een pre-mine of een venture capitalist is die in het bedrijf of de foundation investeert: er ligt geld op de plank.

Bitcoin is decentraal, heeft geen kantoor, CEO of ICO gehad. Het had de meest neutrale start die denkbaar is. Satoshi is uit eigen overtuiging vanaf 0 begonnen aan iets nieuws. En dat is uitgegroeid tot een protocol dat bijna $200 miljard waard is.

Omdat Bitcoin decentraal is, gaan ontwikkelingen langzaam. Of is dat het verkeerde woord en kun je het beter ‘conservatief’ noemen?

Bitcoin fonds van Bitwise verdubbelt in één jaar naar $9 miljoen

Het Bitcoin (BTC) fonds van Bitwise is het afgelopen jaar om omvang verdubbeld. De interesse van geaccrediteerde beleggers die zich zorgen maken over uit de hand gelopen inflatie is toegenomen. Ze hebben nieuwe miljoenen in het fonds van Bitwise gestort.

Het Bitcoin Fund van Bitwise groeide het afgelopen jaar naar bijna $9 miljoen. Dit moeten ze netjes doorgeven bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het fonds biedt geaccrediteerde Amerikaanse investeerders de mogelijkheid om aan Bitcoin blootgesteld te zijn via een traditioneel financieel product. Het biedt de beleggers voordelen met onder meer het beheer en de opslag.

In 2019 haalde het Bitwise Bitcoin Fund een totaal van $4,1 miljoen aan investeringen op. In het afgelopen jaar is de omvang dus meer dan verdubbeld.

Volgens deze indicator staat de Bitcoin koers aan vooravond van stijging

Het is weer tijd voor een portie hopium. Want volgens twee indicatoren staat de Bitcoin (BTC) prijs er prima voor. Sterker: áls de geschiedenis zich herhaalt, staat er een forse stijging voor de deur.

Op 28 september deelt marktonderzoeker Glassnode een belangrijke indicator: de difficulty ribbon compression van Bitcoin is uitgebroken naar een ‘koop-signaal’.

Deze indicator vertelt iets over: de moeilijkheid van het minen maar ook of miners wel of geen moeite hebben om winstgevend te zijn.

De onderstaande grafiek laat de volgende dingen zien:

De oranje lijn is een compressie van meerdere gemiddelden. Hoe lager dit getal, hoe dichter deze gemiddelden bij elkaar zitten en hoe duidelijker de ommekeer van een trend is.

Zoals in grafiek te zien is, is de indicator uitgebroken boven deze 0,05. Wat zegt dat precies?

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...