Goedemorgen Bitcoin: Whales beïnvloeden prijs om winst te maken met derivaten

893 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Deze startup wil met toepassing op Bitcoin de notaris overbodig maken

Bitcoin is decentraal geld en de blockchain is een grootboek van betalingen. Een Franse startup gebruikt de Bitcoin blockchain zodanig dat het een notaris overbodig moet maken.

Woleet heeft de afgelopen vier jaar in stilte gewerkt aan een document verificatie platform DocuSign. Vorige maand publiceerden ze de front-end van de applicatie. De afgelopen jaren hadden ze al de Application Programming Interfaces (API) voor hun software verkocht.

Maar wat is DocuSign? Het idee is dat je het onomkeerbare en decentrale logboek van Bitcoin gebruikt om juridisch bindende contracten in vast te leggen.

“Whales beïnvloeden Bitcoin prijs om winst te maken met derivaten”

Op de Bitcoin markt is manipulatie van de prijs nog aan de orde van de dag. Whales pompen of dumpen de prijs op de spotmarkt, om er op de futuresbeurzen van te profiteren. Dat stelt Ilan Sterk, analist bij de Orbs Group en Alef Bit Technologies.

Hij deed uitvoerig onderzoek naar manipulatie van de Bitcoin prijs. In de maanden mei tot september 2020 vond er volgens hem minstens 22 keer een opvallende prijsbeweging plaats. De meest bekende is de dip op 12 maart, bekend als Black Thursday.

Miljardair komt met advies: Focus je niet op de prijsactie van Bitcoin (BTC)

Chamath Palihapitiya raadt mensen aan om te investeren in Bitcoin, maar roept op om minder naar de dagprijs te kijken. Palihapitiya is een vroege investeerder in Facebook en kocht zelfs 1 miljoen BTC in 2013.

De ondernemer en investeerder is inmiddels miljardair en heeft dus misschien makkelijk praten, maar hij vindt de focus op de prijs niet goed voor bitcoin.

Palihapitiya was actief bij Facebook en is tegenwoordig CEO van Social Capital en hij is Voorzitter van de Raad van Bestuur van Virgin Galactic.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...