Goedemorgen Bitcoin: VS richt pijlen op BTC transacties boven $250

852 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,715.76USD. Dat is -6.23% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053430902BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,292,881,894.23 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Nieuw voorstel FinCEN: registratie van Bitcoin aankopen boven $250

Het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en de Federal Reserve hebben hun pijlen gericht op Bitcoin. In een nieuwe publicatie laten ze weten dat ze meer informatie willen verkrijgen over kleinere cryptotransacties dan ooit tevoren.

Gisteren (vrijdag, red.) kwamen de twee instanties naar buiten met een nieuw persbericht. Ze verklaren hierin dat ze de drempel voor internationale transacties willen verlagen tot $250.

Het aantal actieve Bitcoin adressen nadert recordhoogte uit 2017

Het aantal actieve adressen in het Bitcoin netwerk is enorm aan het toenemen. Het gaat zelfs zo hard, dat het oude record uit december 2017 in zicht begint te komen. Destijds stond ook de koers van Bitcoin op een hoogtepunt.

Het aantal actieve ‘entiteiten’ steeg donderdag naar 388.697. Dat was het hoogste punt sinds eind december 2017, schrijft data analysebedrijf Glassnode.

Daarbij moet wel gezegd worden: je kunt als gebruiker meerdere private keys en al helemaal meerdere adressen genereren. Dit getal representeert dus niet het aantal actieve gebruikers.

Bitcoin betalingen kosten gemiddeld $6, toename van 231% in vier dagen

De transactiekosten van Bitcoin stegen afgelopen donderdag naar het hun hoogste niveau sinds augustus. Als betalingen nog een klein beetje duurder worden, moeten we de vergelijking gaan maken met begin 2018, toen de Bitcoin-mania het hoogtepunt bereikte.

De laatste dagen zitten de transactiekosten weer flink in de lift. Op BitInfoCharts kun je aflezen hoe dit er de laatste tijd aan toe ging.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...