Goedemorgen Bitcoin: 23 bedrijven hebben samen $10 miljard aan BTC

749 totale weergaven

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,715.76USD. Dat is -6.23% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0053430902BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 358,292,881,894.23 met een circulatie van 19,143,912 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Twee witwassers verliezen 25 miljoen euro aan Bitcoin en moeten jaren de cel in

Twee bitcoinhandelaren moeten 2 en 2,5 jaar de gevangenis in. Ze zijn veroordeeld voor witwassen. Het duo had zo’n 25 miljoen euro aan bitcoin in bezit. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De rechtbank in Rotterdam heeft het duo veroordeeld. 6 maanden van beide straffen is voorwaardelijk.

Het handelen in bitcoin is in Nederland gelukkig niet verboden. De Belastingdienst was echter niet op de hoogte van de handel. Op deze manier werd de belasting ontweken.

Bitcoin futures platform CME noteert nieuw record: $790 miljoen aan open interest

Bitcoin futures beursplatform CME noteert nieuwe records. De Chicago Mercantile Exchange gaat het geplaagde BitMEX voorbij op basis van de open interest voor bitcoin futures. OKEx is nog steeds de grote leider op dit gebied.

Er lijkt een kleine hetze op gang te zijn tegen dit soort platforms, want eerder deze maand werd een oprichter van OKEx gearresteerd. Kortgeleden werd ook BitMEX al aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten, ook een belangrijke reden voor de stijging op de ranglijst van CME.

Square gaat Bitcoin developer Riccardo Casatta financieel ondersteunen

Betaalverwerker Square gaat Bitcoin Core developer Riccardo Casatta financieel ondersteunen voor een onbekend bedrag. De ontwikkelaar werkt vanuit Milaan, Italië. Dat meldt het miljardenbedrijf uit Silicon Valley via zijn Twitter-account.

Square heeft met Square Crypto zelfs een eigen tak van het bedrijf om developers van bitcoin mee te ondersteunen.

Deze 23 bedrijven hebben samen $10 miljard aan Bitcoin (BTC) op de balans

Bitcoin komt steeds meer in het nieuws als vluchtroute. Stap voor stap gaan grotere investeerders overstag en ook grotere bedrijven koketteren tegenwoordig openlijk met hun bitcoin reserves.

De afgelopen maanden bracht MicroStrategy de Bitcoinwereld in vervoering door voor meer dan $425 miljoen aan bitcoin op de balans te zetten. Op deze website kun jij volgen welke beursgenoteerde bedrijven bitcoin op de balans hebben.

Na de move van MicroStrategy begon iedereen te speculeren welk bedrijf als volgende de stap zou zetten. Daarbij werd de naam van Square van CEO Jack Dorsey vaak genoemd. Dit bleek uiteindelijk ook waarheid, want dat bedrijf stapte met $50 miljoen in bitcoin.

$10 miljard aan bitcoin op de balans bij beursgenoteerde bedrijven

Goedemorgen Bitcoin: 23 bedrijven hebben samen $10 miljard aan BTC

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...